Αρχές του ’23 ξεκινά η Ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 μεταξύ του δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Στέφανου Δανάκου, του εντεταλμένου συμβούλου Τεχνικών Συνεργείων και Ηλεκτροφωτισμού Σπύρου Κοτσίνη, μηχανικών του Δήμου και επαγγελματιών που λειτουργούν καταστήματα στην περιοχή έγινε ενημέρωση σχετικά με τη μεγάλη παρέμβαση που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα στη Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό, αλλάζοντας την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει :

-την ανάπλαση των πεζοδρομίων με δομημένο πλάτος τα 2 μέτρα κατ’ ελάχιστον,
-τη δημιουργία ραμπών ΑμεΑ και λωρίδα όδευσης τυφλών,
-την απομάκρυνση πινακίδων και λοιπών εμποδίων κατά μήκος του πεζοδρομίου,
-την αναβάθμιση του δικτύου του οδοφωτισμού,
-τη δημιουργία 2 δημοτικών χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών,
-την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και υπόγειων κάδων καθώς και
-τη δενδροφύτευση καθ’ όλο το μήκος της παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί μία πράσινη, ήπια διαδρομή περιπάτου.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους επιχειρηματίες ότι: «στόχος είναι η αναβάθμιση της κεντρικής αυτής οδού της πόλης μας, ώστε να αναπτυχθεί εμπορικά με μία ενιαία εικόνα και διάταξη, φιλική προς τους πεζούς και το περιβάλλον».
Κατόπιν διαβούλευσης με τους καταστηματάρχες, αποφασίστηκε ομόφωνα το έργο να ξεκινήσει μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου και συγκεκριμένα στις 15 Γενάρη, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα