Άμεση πληρωμή οφειλών στις εργοληπτικές επιχειρήσεις ζητά η ΠΕΣΕΔΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) μέσω επιστολής προς το Υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλει τη στάση πληρωμών από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου και ζητά την άμεση αποπληρωμή οφειλών στις εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Παρόλες τις συστηματικές μας οχλήσεις, εδώ και δύο χρόνια, για την κανονική εξόφληση του εργοληπτικού ανταλλάγματος, οι ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν ξανά την στάση πληρωμών του Δημοσίου. Αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατον για το ελληνικό δημόσιο να λειτουργήσει με όρους ισάξιους ενός ευρωπαϊκού κράτους. Θέματα αυτονόητα, όπως η έγκαιρη εξόφληση του εργολαβικού τιμήματος και η αναθεώρηση των τιμών των εργασιών των δημοσίων συμβάσεων, παραμένουν άλυτα, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για έναν σημαντικό παραγωγικό κλάδο.

Χιλιάδες ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, παραμένουν απλήρωτες και ταυτόχρονα παρακολουθούμε να «παίζεται» σε όλα τα μέσα ενημέρωσης το αφήγημα των μεγάλων έργων, δημιουργώντας το εύλογο ερώτημα μήπως τελικά εμείς ζούμε σε μία άλλη Ελλάδα. Με την επιστολή αυτή ζητούμε να τηρήσετε την ελάχιστη ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ υποχρέωση που έχετε απέναντι στις εργοληπτικές επιχειρήσεις, με την άμεση εξόφλησή τους.».

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα