Άμεση η ανάγκη επαναλειτουργίας του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ηράκλειο

Η ΟΣΕΤΕΕ και ο ΣΤΥΕ συντάσσονται με το αίτημα για επαναλειτουργία του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το   Τμήμα  Πολιτικών    Δομικών   Έργων   του   ΤΕΙ   Κρήτης  ιδρύθηκε με τον   ν.652/70 (Κ.Α.Τ.Ε. Ηρακλείου) και η λειτουργία του συνεχίστηκε με τους v.576/77 και ν.1404/83 μέχρι το 2013 όταν απολύτως αιφνιδιαστικά, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργησή του.

Το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης ήταν το μοναδικό τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη που κάλυπτε τον τομέα των Δομικών Έργων.

Λειτούργησε για πάνω από σαράντα χρόνια και οι απόφοιτοι του  συμμετέχουν  στον παραγωγικό ιστό, στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα. Αποτελούσε κύρια επιλογή για τους υποψήφιους σπουδαστές, γεγονός που τεκμηριώνεται από τις υψηλές βάσεις εισαγωγής αλλά και από το μικρό ποσοστό διαρροής.

Αποτελούσε  βασική  επιλογή  για  πολλούς  μαθητές  του Τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος  και  Αρχιτεκτονικού  Σχεδιασμού  στα  Επαγγελματικά  Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) της Κρήτης για τη συνέχεια των σπουδών τους. 

Η κατάργηση του τμήματος αναγκάζει τους μαθητές ΕΠΑ.Λ είτε να φοιτήσουν εκτός Κρήτης, μία λύση με μεγάλο οικονομικό κόστος για τις οικογένειές τους, που δυστυχώς δεν μπορούν να το αντέξουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είτε να επιλέξουν άλλη ειδικότητα, πέρα από τα ενδιαφέροντά τους, για να παραμείνουν και να σπουδάσουν στην Κρήτη.

Οι απόφοιτοι του εσπερινού ΕΠΑΛ του συγκεκριμένου Τομέα, μας αναφέρουν, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για σπουδές στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός Κρήτης.

Σε ένα πλαίσιο ολιστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, ο Τεχνικός Κλάδος και οι άνθρωποί του, πρέπει και μπορούν να αποτελούν βασικό άξονα συνεισφοράς.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επανίδρυση του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Είμαστε στο πλευρό των φορέων και των πολιτών της Κρήτης σε αυτό το δίκαιο αίτημά τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους έως την επίτευξη της επαναλειτουργίας του τμήματος.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα