Δήμος Αθηναίων: Διαγωνισμός για ενεργειακή αναβάθμιση πεζοδρομίων

Ο Δήμος Αθηναίων προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία άνω των ορίων μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ».

Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας: Δήμος Αθηναίων

Περιγραφή

Το έργο θα υλοποιηθεί στο δίκτυο πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων και των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων. Θα αντιμετωπίζονται κατά σειρά προτεραιότητας οι πλέον επείγουσες ανάγκες αποκατάστασής των με κριτήριο την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την πιθανή άρση της επικινδυνότητας μέχρι εξαντλήσεως της πίστωσης. Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές για την ασφαλή, συνεχή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών (ΑμεΑ, πεζών, εμποδιζόμενων ατόμων κλπ.) γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή κίνηση των πεζών, στην αισθητική αναβάθμιση πεζοδρομίων και των λοιπών των κοινόχρηστων χώρων και στην διεύρυνση του χώρου ανάπτυξης των δένδρων (όπου επιτρέπεται) σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η σειρά προτεραιότητας εκτέλεσης των εργασιών θα αποφασίζεται από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης του κάθε τμήματος. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση κατάλληλων υλικών με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των πεζοδρομίων, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Όλες οι εργασίες, τα υλικά, ο τρόπος κατασκευής, ο έλεγχος ποιότητας και οι επιμετρήσεις θα είναι σύμφωνα µε τα οριζόμενα στα Τεύχη Δημοπράτησης, τις εγκεκριμένες προδιαγραφές ΕΤΕΠ και σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και της επιστήμης.

Εκτιμώμενη συνολική τάξη μεγέθους της σύμβασης: Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ 15.000.000,00€

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 19η/11/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται 21η/11/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ.

Τα έγγραφα της παρούσας διαδικασίας δημόσιας σύμβασης καταχωρήθηκαν στο σχετικό ηλεκτρονικό χώρο του ΕΣΗΔΗΣ- Δημόσια Έργα με Συστημικό Αύξοντα Αριθμό: 210034 για το τμήμα 1, 210035 για το τμήμα 2, 210036 για το τμήμα 3 και αναρτήθηκαν στη Διαδικτυακή Πύλη (www.promitheus.gov.gr) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα