Σύμβαση ΕΕΤΑΑ – Δήμου Πρεσπών για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής δικτύων αποχέτευσης

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ  της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.)  και του Δήμου Πρεσπών υπογράφηκε για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο  «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Ψαράδων και Πύλης Δήμου Πρεσπών», από  την Τεχνική Υπηρεσία της Εταιρίας.

Η προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, από τον Δήμαρχο Πρεσπών Γιώργο Στεργίου και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ  Αναστάσιο Μαυρίδη.

Η συγκεκριμένη μελέτη χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Πρεσπών και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων της περιοχής. Διευκρίνισε ακόμη ότι επιδιώκει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, ο κ. Στεργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και την έναρξη της συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ. Ενώ επισήμανε την πρόθεση του Δήμου να εμβαθύνει αυτή τη συνεργασία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της τεχνικής υπηρεσίας της Εταιρίας για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων, τα οποία αποτελούν διαχρονικές προτεραιότητες των κατοίκων των Πρεσπών.

Ο κ. Μαυρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία, τον διαβεβαίωσε ότι, η Ε.Ε.Τ.Α.Α.., στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί ακόμη περισσότερο στο ρόλο της ως τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος των Ο.Τ.Α., θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στα αιτήματα των Δήμων, για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα