Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Ξεκινάει η λειτουργία του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Το εργαστήριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης, τεχνίτες πέτρας, οικοδόμοι, καθώς  και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για παραδοσιακές μορφές δόμησης.

Το Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης αποτελεί ένα μοναδικό βιωματικό εργαστήριο για όσους πρόκειται να συμμετάσχουν, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη της πέτρας από καταξιωμένους επιστήμονες και σημαντικούς τεχνίτες που διακρίνονται για την εμπειρία τους.

Η λειτουργία του 8ου Εργαστηρίου σηματοδοτεί την ίδρυση της Σχολής Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα για την περιοχή και αποτελεί αιτία για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και ένα μέσο διατήρησης της τέχνης και της παράδοσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη δημιουργία της Σχολής Πέτρας συμβάλλει στην αναγέννηση ενός σημαντικού επαγγέλματος για την ιστορία και τη βιωσιμότητα της περιοχής, ενώ τελικός στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα των τοπικών κοινωνιών.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλ. 2461351294 – email: ap.oikonomikon@pdm.gov.gr.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα