«Πράσινο φως» για τη κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Λουδία

Έγκριση έλαβαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι (ΑΕΠΟ) έλαβε το έργο «Κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Λουδία» που βρίσκεται στους Δ. Χαλκηδόνος (ΔΕ Χαλκηδόνος) & Δ. Αλεξάνδρειας (ΔΕ Πλατέος), ΠΕ Θεσσαλονίκης & Ημαθίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Φορέας του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σκοπιμότητα του έργου

Η νέα γέφυρα με τη σύγχρονη κατασκευή της αλλά και με τις νέες και μεγαλύτερες διαστάσεις της θα δώσει λύση στην ασφαλή και ταχεία διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο. Η υλοποίηση του έργου θα είναι επωφελής τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Τα οχήματα θα διέρχονται από τη γέφυρα με περισσότερη ασφάλεια και ως εκ τούτου ενδέχεται να αυξηθεί η προτίμηση για διέλευση από το σημείο προς όφελος των τοπικών παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Περιγραφή του έργου

Το αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία, παράλληλα στην παλαιά Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Θεσσαλονίκης – Βέροιας, καθώς και της οδού πρόσβασης σε αυτήν, η οποία βελτιώνεται, σε μήκος 2χλμ., ως προς τη χάραξη και τα λειτουργικά της χαρακτηριστικά.

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στενής σιδερένιας γέφυρας τύπο Beiley της παλαιάς Ε.Ο. έξω από τον οικισμό Λουδία, το πλάτος της οποίας δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων αντίθετης κατεύθυνσης. Έχει επιλεγεί η διατήρηση της υφιστάμενης γέφυρας και η κατασκευή της νέας όσο τον δυνατό πλησιέστερα σε αυτήν.

Η γέφυρα θα είναι τριών ανοιγμάτων, με δύο μεσόβαθρα και δύο ακρόβαθρα και φορέα από προκατασκευασμένες προεντεταμένες δοκούς, πρόπλακες και χυτό επιτόπου σκυρόδεμα. Το μήκος θα είναι 75,40μ., ενώ η θεμελίωση της θα πραγματοποιηθεί με πασσάλους. Προβλέπονται επίσης έργα ηλεκτροφωτισμού όπως και έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης των επιφανειακών υδάτων τόσο της οδού όσο κα της νέας γέφυρας.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα