80.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ Δήμου Διονύσου

Την χρηματοδότηση συνολικού ποσού 80.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Διονύσου για την αναβάθμιση των ΚΕΠ καθώς και την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων.

Σε ότι αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ο Δήμος Διονύσου θα συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ποσό χρηματοδότησης 40.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» από τους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Η δράση αναφορικά με το Δήμο Διονύσου περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ΚΕΠ βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των υποδομών τους και την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

Ειδικότερα η δράση προσανατολίζεται:

– στην ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών μέσω αντίστοιχων εργασιών (ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων κ.ά.),
– την προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες στα ΚΕΠ,
– σε δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ  (προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως Η/Υ, Εκτυπωτών και tablets για τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet από τους χρήστες των ΚΕΠ),
– στην υλοποίηση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών, το οποίο θα αποτελείται από το σύστημα εκτύπωσης του αριθμού προτεραιότητας καθώς και από τη μονάδα ενημέρωσης του πολίτη για τη σειρά προτεραιότητας.

Μέσω web based εφαρμογής η οποία θα είναι hosted στο G-cloud, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να κλείνουν ραντεβού στα επιλεγμένα ΚΕΠ και να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας για την εξυπηρέτησή τους. Από την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να ενημερώνονται τα στελέχη των ΚΕΠ για τα προγραμματισμένα ραντεβού. Η ίδια λειτουργικότητα θα διατίθεται και για τους πολίτες που επισκέπτονται τα Κ.Ε.Π. χωρίς ραντεβού.

Παράλληλα ο Δήμος Διονύσου εξασφάλισε χρηματοδότηση 40.000 ευρώ στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Άξονα Προτεραιότητας 2, για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. 

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα