753.833 ευρώ για έργα σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύργου

Ποσό 753.833 ευρώ εξασφαλίστηκε για τον Δήμο Πύργου από πόρους της ΣΑΕΠ 401 προερχόμενων εκ του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη» κι αφορούν διάφορα έργα σε περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές κατά τις πυρκαγιές του 2007 (πυρόπληκτες περιοχές).

Υπενθυμίζεται πως από ανάλογους πόρους του προγράμματος, για τον Δήμο Πύργου είχε αρχικά διατεθεί ποσό 1.200.000 ευρώ, ακολούθως το έργο υποδομών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Γουμερου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, ενώ πλέον υπάρχει ως νέα χρηματοδότηση το προαναφερόμενο ποσό.

Όπως επεσήμανε σχετικά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Πρόκειται για στοχευμένες και σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν έργα οδοποιίας, αναπλάσεις, υποδομές χρήσιμες για την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και υποδομές πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων σε πυρόπληκτες περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές κατά τις πυρκαγιές του 2007. Πρόκειται για υπόλοιπο χρημάτων από το  πρώην “Ταμείο Μολυβιάτη” της ΣΑΕΠ 401.

Θα στείλουμε τις μελέτες που έχουμε ήδη έτοιμες και διαθέσιμες, ενώ όπως έχουμε ενημερωθεί, σύντομα θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Συμβούλιο, κι από τις αρχές του επόμενου χρόνου θα προχωρήσουμε σε δημοπρασίες έργων».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα