1,5 εκατ ευρώ για την Τριετή Συντήρηση Του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ρόδου

Υπεγράφη και η τρίτη εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του νότιου τμήματος του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ρόδου, ύψους 1,5 εκατ ευρώ. Σε 7.899.476,82 ευρώ ανέρχεται η πίστωση για την κάλυψη σε βάθος τριετίας, του συνόλου του Επαρχιακού Δικτύου της Ρόδου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Η τρίτη κατά σειρά εργολαβική σύμβαση τριετούς διάρκειας για τις παρεμβάσεις συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ρόδου, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και η παρέμβαση στο νότιο τμήμα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του νησιού της Ρόδου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεχίζει να υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της.

Η τρίτη και τελευταία εργολαβική σύμβαση αφορά την «Τριετή συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., νότιου τμήματος Νήσου Ρόδου» και είναι ύψους 1.517.808,53 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ. στο κεντρικό τμήμα της Ρόδου (συμπεριλαμβανομένης και της Χάλκης) ύψους 4.743.862,85 ευρώ καθώς και η σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα του νησιού, έναντι συνολικού ποσού 1.637.805,44 ευρώ.

Και τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας. Η πίστωση για την κάλυψη σε βάθος τριετίας, του συνόλου του Επαρχιακού Δικτύου της Ρόδου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας ανέρχεται σε 7.899.476,82 ευρώ. Και τα τρία έργα θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο και θα εκτελούνται παράλληλα.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: «Υπογράψαμε και την τρίτη εργολαβική σύμβαση τριετούς διάρκειας για τις παρεμβάσεις συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ρόδου. Την Δευτέρα, οπότε και υπογράψαμε την σύμβαση που αφορούσε το βόρειο τμήμα του νησιού, είχαμε ενημερώσει ότι από μέρα σε μέρα θα υπογράψουμε και την τρίτη και τελευταία σύμβαση που αφορά στο νότιο τμήμα του νησιού.

Με τη σημερινή σύμβαση π/υ 1.517.808,53€, το σύνολο της διαθέσιμης πίστωσης για το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ρόδου για την κάλυψη της συντήρησης του σε βάθος τριετίας, ανέρχεται πλέον σε 7.899.476,82€. Τον Οκτώβριο, οπότε και η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ρόδου θα μας επιτρέψει το κλείσιμο λωρίδων για τη συντήρηση του, ξεκινούν οι σχετικές εργασίες με τουλάχιστον τρία ταυτόχρονα μέτωπα».

Σημειώνεται ότι οι τρεις προαναφερθείσες συμβάσεις για το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ρόδου, αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος παρεμβάσεων που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα. Τα έργα αφορούν, συγκεκριμένα, στην τεχνική επιθεώρηση του οδικού δικτύου για τον εντοπισμό φθορών και βλαβών που ενέχουν κινδύνους για τους χρήστες, και αποκατάσταση αυτών, εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης, εργασιών βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης του οδικού δικτύου, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα