1.500.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για σχολικά κτήρια

Με το ποσό του 1.500.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη του κόστους απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά κτήρια.

Τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση είχε διεκδικήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εξηγώντας την αναγκαιότητα και καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης. Πρόκειται για διάφορες εργασίες σε σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου για την αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν την τελευταία 2ετία, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με την επίσημη ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σε δήλωσή του ανέφερε: «Η εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση έργων και παρεμβάσεων χωρίς να επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά δεν είναι και αδύνατη. Απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία και μεθοδική δουλειά από την πλευρά μας, καθώς και συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση. Βασικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να αναπτύξει αυτές τις συνέργειες και να πορευτεί διεκδικώντας αυτά που δικαιούται ο 4ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας. Αυτά που δικαιούται ο Δήμος Ηρακλείου. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, που έδωσε την κατάλληλη λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα του Δήμου μας.».

Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου από το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείοy Εσωτερικών, ενώ κατά το παρελθόν, αυτά τα έργα πραγματοποιούνταν με ίδιους πόρους του Δήμου. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ήδη από τον Νοέμβριο του 2023, κατά την πρώτη τους συνάντηση στην Αθήνα. Με την ανάληψη των καθηκόντων του επανήλθε καταθέτοντας τον σχετικό φάκελο, πετυχαίνοντας την χρηματοδότηση των εργασιών.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα