ΕΥΔΑΠ: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για μαθητές και μαθήτριες

Συνεχίζουν για ακόμη μια σχολική χρονιά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΥΔΑΠ σχεδιασμένα για μαθητές και μαθήτριες.

Φέτος προστίθεται και το καινούριο πρόγραμμα με τίτλο «Σπάμε το Φράγμα της Μηχανικής» στο Μαραθώνα. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που θα συμμετάσχουν οι μαθητές-τριες αφορά τη μεγάλη αξία της κατασκευής του έργου του Φράγματος Μαραθώνα σε σχέση με τις κοινωνικές αλλαγές και τις δυνατότητες της Μηχανικής. Μέσα από το παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή τους σε διάφορες δραστηριότητες που προάγουν την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητα, οι μαθητές-τριες θα κατανοήσουν την επίδραση που είχε το έργο του Μαραθώνα στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Αθηναίων, θα ταξιδέψουν στην ιστορία, θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας, από την αρχαιότητα έως σήμερα, και, λύνοντας μυστήρια, θα μάθουν πώς κατασκευάζεται ένα μηχανικό έργο, όπως είναι το Φράγμα του Μαραθώνα, αξιοποιώντας υλικό του Ιστορικού Αρχείου της ΕΥΔΑΠ.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φετινή σχολική χρονιά, το διασημότερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ για το Δημοτικό «Το Ταξίδι του Σταγονούλη». Ο Σταγονούλης, ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιδιώκει τη διασαφήνιση βασικών εννοιών σχετικά με το νερό και τη διαχείρισή του, την κατανόηση περιβαλλοντικών αξιών, την απόκτηση γνώσεων και την καλλιέργεια περιβαλλοντικών ευαισθησιών που μπορούν να μετουσιωθούν σε πρωτοβουλία και δράση από τη νέα γενιά.

Για κρατήσεις σχολείων επισκεφθείτε τη σελίδα: https://lnkd.in/ddawKJsf

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα