Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσιών Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) που προήλθε από τις εκλογές της 17ης Μαΐου 2019

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_115 της ΠΕΣΕΔΕ

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης έχει ως εξής:

Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ: Μαρία Τσιομπάνου, Πρόεδρος του ΣΠΕΔΕ Δυτικής Μακεδονίας Α’ Αντιπρόεδρος : Μυλωνάς Αριστοτέλης, του ΣΠΕΔΕ Καρδίτσας Β’ Αντιπρόεδρος : Εμμανουήλ Καλογρίδης, Πρόεδρος του ΣΕΔΕ Χανίων Γενικός Γραμματέας : Ιωάννης Δερμεντζόγλου,μέλος του ΣΕΔΕ Καβάλας Ταμίας : Εμμανουήλ Σινωπίδης, Πρόεδρος του ΣΕΔΕ Πιερίας Αναπληρ. Γεν. Γραμματ. : Ευριπίδης Πάτρας,Πρόεδρος του ΣΠΕΔΕ Πρωτευούσης

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΔΕ

Αναστάσιος Γρυλλάκης, του ΣΕΔΕ Ηρακλείου Γεώργιος Ρουπακιάς, του ΣΕΔΕ Λάρισας   Φωτεινή Μπουσίου,  του ΣΕΔΕ Πατρών

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΕΔΕ

Βαλοδήμος Κωνσταντίνος ΣΠΕΔΕ Θεσ/νίκης & Κεντρ. Μακεδ Γαλάνης Στέργιος  ΣΕΔΕ Σερρών Διάκος Νικόλαος ΣΕΔΕ Ηλείας Ζωντανός Ηλίας ΣΕΔΕ Μεσσηνίας Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος ΣΕΔΕ Λασιθίου Κατσικάρη Γεωργία  ΣΕΔΕ Θράκης Κοτορένης Χρήστος  ΣΠΕΔΕ Καστοριάς Κουβουκλιώτης Φώτιος  ΣΠΕΔΕ Θεσ/νίκης & Κεντρ. Μακεδ Κυρίτσης Βάϊος  ΣΕΔΕ Λάρισας Μπανιάς Ανδρέας  ΣΕΔΕ Αγρινίου Ντούβας Σταμάτιος  ΣΕΔΕ Φθιώτιδας Παπαβασιλείου Αναστασία  ΣΕΔΕ Άρτας Παππάς Κωνσταντίνος ΣΕΔΕ Αγρινίου Πολιτίδης Θεόδωρος  ΣΠΕΔΕ Δυτ. Μακεδονίας Σιγανός Εμμανουήλ  ΣΕΔΕ Ρεθύμνου Σουλεμέτσης Αθανάσιος  ΣΕΔΕ Τρικάλων

Νέα Πρόεδρος η κα Τσιομπάνου Μαρία, από τον Σ.Π.Ε.Δ.Ε Δυτ. Μακεδονίας.

Η νέα Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Τσιομπάνου Μαρία δήλωσε πως το Δ.Σ. αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας στην τριετή θητεία του λόγω της «κόπωσης» και της «εξουθένωσης» του κλάδου ο οποίος μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. θα συμβάλει με κάθε τρόπο με ολοκληρωμένες προτάσεις για την ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων, τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών διαδικασιών για την υλοποίηση μίας Σύμβασης και για το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κατασκευαστικού Κλάδου την αντιμετώπιση των Ασυνήθιστα Χαμηλών Προσφορών.
Είναι σαφές ότι συντελείται μία βασανιστικά αργή μεταβολή του Κατασκευαστικού Κλάδου. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικά αρνητικό πολύ πιθανά να είναι και απαραίτητο. Το κρίσιμο τελικά ερώτημα είναι εάν αυτή η μεταβολή θα οδηγήσει στην ακμή ή στην περαιτέρω παρακμή του Κλάδου. Πάγια πεποίθηση της ΠΕΣΕΔΕ είναι ότι πρέπει όλοι να συνδράμουν με τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους ώστε αυτή η μεταβολή να δώσει στον κλάδο σύγχρονα και βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά αντάξια των δυνατοτήτων των ελληνικών εργοληπτικών επιχειρήσεων και του Ελλήνων Μηχανικών. Σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά είναι απαιτητή η συνεργασία ολόκληρου του Τεχνικού Κόσμου διότι στην αντίθετη περίπτωση θα γίνουμε θεατές της κατάρρευσης μας.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ
Η Μαρία Τσιομπάνου γεννήθηκε στην πόλη της Κοζάνης όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην στρατηγική διαχείριση (strategy management) από το Chartered Management Institute – United Kingdom και στην επιχειρηματική διοίκηση (business administration – MBA) από το University Of Sunderland – United Kingdom. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και διαχειρίστρια της τεχνικής εταιρείας ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., που ιδρύθηκε το 2004. Σκοπός της εταιρείας είναι η μελέτη και η κατασκευή οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας. Έχει διατελέσει: • Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από το 2007 έως το 2013. • Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από το 2013 έως σήμερα. • Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2007 έως το 2016. • Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2014 έως το 2016. • Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2016 έως σήμερα. • Αντιπρόεδρος Β’ και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2016 έως το 2019.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Ο Αριστοτέλης Μυλωνάς γεννήθηκε στο χωριό Ρούσσο Καρδίτσας και είναι μόνιμος κάτοικος Καρδίτσας όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών από την οποία αποφοίτησε το 1977. Είναι εργολήπτης δημοσίων έργων από το 1981 και ιδρυτικό στέλεχος και διαχειριστής της τεχνικής εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ, που ιδρύθηκε το 2011. Σκοπός της εταιρείας είναι η κατασκευή Οικοδομικών έργων, έργων Οδοποιίας και Υδραυλικών έργων. Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας. Έχει διατελέσει: • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Καρδίτσας από το 2011 έως το 2015. • Αντιπρόεδρος Α’ και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2013 έως και σήμερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ
Γεννήθηκε στις 21/11/1958 στην Καβάλα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Από το 1983 εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής Δημοσίων έργων (ΜΕΕΠ 3ης τάξης) μέσω της οικογενειακής επιχείρησης Δερμεντζόγλου Α.Ε. με έδρα τη Χρυσούπολη. Τα παιδιά του Ιωάννα-Κώστας, Δημήτρης, Παναγιώτης είναι επίσης Μηχανικοί και αποτελούν με τη σύζυγο του Φωτεινή τα στελέχη και μετόχους της εταιρείας. Επίσης δραστηριοποιείται με την κατασκευή ιδιωτικών έργων, τις οικοδομικές και τουριστικές επιχειρήσεις.

 

ΣΙΝΩΠΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Τόπος γέννησης: Κατερίνη. Σπουδές: Δίπλωμα Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 1987. Επαγγελματική εμπειρία: Από το 1989 Μελέτη & Κατασκευή ιδιωτικών έργων. Από το 1989 έως 1995 συμβασιούχος υπάλληλος στον Δήμο Κολινδρού. Πρόσθετες επαγγελματικές δραστηριότητες: Από το 1996 πτυχιούχος Εργολήπτης Δημοσίων Έργων στις κατηγορίες Οικοδομικών, Υδραυλικών έργων & έργων Οδοποιίας. Από το 2009 συνιδρυτής της Τεχνικής και Εμπορικής Εταιρείας με την επωνυμία ΤΡΙΑΣ ΕΠΕ. Μέλος σωματείων: Από το 2000 έως το 2001 μέλος του Δ.Σ του ΣΠΕΔΕ Ν. Πιερίας. Από το 2001 έως το 2005 μέλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας. Από το 2006 έως το 2009 πρόεδρος της ΝΕ ΤΕΕ Ν. Πιερίας. Από το 2010 μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΠΕΔΕ Ν. Πιερίας. Από το 2013 μέχρι σήμερα ταμίας του Δ.Σ της ΠΕΣΕΔΕ. Γλώσσες: Αγγλική.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ο Ευριπίδης Πάτρας είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, με εμπειρία 30 ετών σε μελέτες, κατασκευές και επίβλεψη Δημόσιων και Ιδιωτικών έργων, καλύπτοντας όλο το φάσμα της Σύγχρονης κατασκευής. Μέχρι το 2005 εργάστηκε στις μεγαλύτερες Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες , με συμμετοχή στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία στην Επίβλεψη έργων κλίμακας εντός περιορισμένου χρονοδιαγράμματος. Από το 2005 έχει Ατομική Εργοληπτική Επιχείρηση στην κατηγορία των Οικοδομικών, αλλά και ως μέλος Κοινοπραξιών συμμετέχει στην κατασκευή Έργων του Δημοσίου. Από το 2017 είναι Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πρωτευούσης (Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Π.) με έτος Ίδρυσης 1920 και από το 2015 μέλος του Δ.Σ.. Το 2019 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Συμμετέχει ανελλιπώς σε Συνέδρια και Συνδιασκέψεις των Εργοληπτών και Εργοληπτικών Ενώσεων με παρεμβάσεις και διάθεση προσφοράς προς όφελος όλων των συναδέλφων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επαγγελματικών και εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με σκοπό την συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση στα θέματα που αφορούν την παραγωγή των έργων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΟΔΗΜΟΣ
Γεννήθηκα το 1973 στη Θεσσαλονίκη και είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο των κατασκευών,ως εργοδηγός σε τεχνική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, το 1996.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και των στρατιωτικών μου υποχρεώσεών στο Μηχανικό – ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός – το 2000, συνέχισα να εργάζομαι, ως επί τόπου μηχανικός πλέον, στην ίδια εταιρεία. Το 2004 έχοντας αποκτήσει εργοληπτικό πτυχίο Β΄ τάξης προχώρησα στην ίδρυση δικού μου τεχνικού γραφείου και ασχολήθηκα με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Το 2006 ίδρυσα την ετερόρρυθμη εταιρεία VALCONE.E, 1ης τάξης, η οποία σταδιακά εξελίχθηκε στην VALCONA.T.E.που σήμερα κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 3ης τάξης και ασχολείται κυρίως με δημόσια έργα στο Νομό Θεσσαλονίκης. Το 2007 εξελέγην στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης και συνέχισα να εκλέγομαι μέχρι και το 2013. Τη διετία 2015 – 2017 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του και από τον Απρίλιο του 2019 έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ
Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1967,εισήλθα το 1986 στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο τμήμα Μηχανολογίας από το οποίο απόκτησα το πτυχίο μου το 1994 έχοντας εκπληρώσει παράλληλα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Τα πρώτα μου ένσημα τα απέκτησα από το 1992 καθώς βρίσκομαι διαρκώς στην ενασχόληση με το επάγγελμα του Μηχανολόγου. Έχω εκτελέσει έργα σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης τόσο ως ελεύθερος Επαγγελματίας καθώς έχω συμμετέχει σε Κοινοπραξίες όσο και ως εξωτερικός Συνεργάτης σε Τεχνική Εταιρία .Έτσι έχοντας αποκτήσει πτυχίο Α2 στα Η/Μ με κύριο τρόπο σκέψης ότι η εμπειρία ενός εργολάβου δεν καταργείται καθώς το Δημόσιο οφείλει να του παρέχει όλες αυτές τις εγγυήσεις ώστε να το υπηρετεί συμμετέχοντας σε Δημοπρασίες. Βρίσκομαι στον “συνδικαλισμό” πολλά χρόνια συμμετέχοντας στον τοπικό σύνδεσμο ΣΠΕΔΕ Ηρακλείου , συνδέσμου της ομοσπονδίας ΠΕΣΕΔΕ υπηρετώντας από διάφορες θέσεις καθώς τα μέλη του ΣΠΕΔΕΗ με τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους. Στην ΠΕΣΕΔΕ συμμετέχω διαρκώς σε Συνέδρια από το 2007 ως σύνεδρος Ηρακλείου αφού ο κ. Μπελιμπασάκης Στέφανος ,ένας συνδικαλιστής με όραμα πίστεψε σε εμένα (και για αυτό οφείλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μία φορά) και έτσι εισήλθα ως εκπρόσωπος Ηρακλείου στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ από το 2014.Στόχος μου είναι η εκπροσώπηση κυρίως των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων καθώς η ΠΕΣΕΔΕ τόσο ως σύσταση όσο και ως τρόπο λειτουργίας είναι η φωνή τους με την σύμφωνη γνώμη βέβαια των θεσμικών υπηρεσιών έτσι όπως συνέβαινε όλες αυτές τις δεκαετίες Οφείλομε να αναγνωρίσουμε τις συσχετίσεις που έχουν αλλάξει καθώς υπάρχει εναρμόνιση πλέον με τις ευρωπαϊκές οδηγίες χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα χάσουμε την εμπειρία δεκαετιών που έχουμε αποκτήσει με την διαρκή ενασχόληση. Για αυτό , και προσδοκώ και σε θέσπιση Εθνικής Νομοθεσίας για έργα προϋπολογισμού κάτω του κοινοτικού ορίου (το ποσό θα πρέπει να συζητηθεί σε διαβούλευση με τα κατάλληλα όργανα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧ. ΔΙΑΚΟΣ
Γεννήθηκα από αγροτική οικογένεια στο συνοικισμό Χανάκια της τότε κοινότητας Αλποχωρίου Ν. Ηλείας, όπου και παρακολούθησα τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου. Τα γυμνασιακά μου χρόνια τα πέρασα στον Πύργο και αποφοίτησα το έτος 1972 από το Γυμνάσιο Αρρένων. Με ναυτικό φυλλάδιο, έφυγα αμέσως στο εξωτερικό διαρκούσης της δικτατορίας με σκοπό να πάω στη Γαλλία. Τελικά έμεινα στην Ιταλία και γράφτηκα στη σχολή των Μηχ/γων-Μηχ/κών του Πανεπιστημίου της Μπολώνια, απ’ όπου αποφοίτησα το έτος 1979 με τον τίτλο του διδάκτορα και βαθμό 7,5. Συγχρόνως παρακολούθησα μαθήματα και έλαβα πτυχίο από τον ΕΝΡΙ, τον Ιταλικό οργανισμό πρόληψης ατυχημάτων και από το IFOA, το ινστιτούτο για την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων Ιταλίας. Από το 1979 – 1981 υπηρέτησα στην Ελληνική Αεροπορία ως αξιωματικός με ειδικότητα συντηρητή μηχανολογικών εγκ/σεων στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα Ηλείας. Από το έτος 1981 ζω και εργάζομαι στον Πύργο σαν μελετητής ιδιωτικών έργων και κατασκευαστής δημοσίων έργων. Το έτος 1985 δημιούργησα την τεχνική εταιρεία ΔΟΜΗΛ.Ο.Ε. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Πολυχρονοπούλου, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών και έχω δύο γιούς, τον Αχιλλέα απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιο διδάκτορα του Πάντειου Πα-
νεπιστημίου και τον Ηρακλή μεταπτυχιακό στην πληροφορική του Πανεπιστημίου Ηρακλείου. Συνδικαλιστικά έχω ασχοληθεί όλα τα χρόνια με τον σύνδεσμο εργοληπτών δημοσίων έργων Ν.Ηλείας και έχω υπηρετήσει σ’ όλες τις θέσεις. Έχω επίσης χρηματίσει μέλος της λιμενικής επιτροπής Κατακόλου. Έχω εκλεγεί δύο φορές στο Δ.Σ. του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) Ηλείας. Έχω εκλεγεί στην Νομαρχιακή επιτροπή του ΤΕΕ Ν.Ηλείας και έχω χρηματίσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ν. Αχαίας. Έχω εκλεγεί τρεις φορές στο διοικητικό συμβούλιο στης ΠΕΣΕΔΕ και έχω καλύψει τις θέσεις του αντιπροέδρου και του Γ. Γραμματέα.

ΗΛΙΑΣ Γ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Γεννήθηκα το 1955 στο χωριό Γλυφάδα (παλιά Καραμανώλι) του Νομού Μεσσηνίας και μεγάλωσα εκεί. Τελείωσα το 1ο εξατάξιο Γυμνάσιο Καλαμάτας και εισήχθην στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών, από όπου αποφοίτησα το 1981. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο 724 Τάγμα Μηχανικού στους Τοξότες Ξάνθης και στην 6η ΜΟΜΑ με έδρα το Μενίδι (Αχαρναί), Αθηνών από όπου απολύθηκα από τις τάξεις του στρατού το 1984. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ΜΟΜΑ τοποθετήθηκα κλιμακιάρχης επί τόπου επιβλέπων μηχανικός σε έργα οδοποιίας που κατασκεύαζε η ΜΟΜΑ στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου. Μετά την απόλυσή μου, εγκαταστάθηκα στην Καλαμάτα όπου άρχισα την επαγγελματική μου καριέρα ασχολούμενος αρχικά με οικοδομικές άδειες, τοπογραφικές μελέτες, και το 1986 με τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας, με επισκευές σεισμοπλήκτων οικοδομών. Το 1986 έλαβα την άδεια του εργολήπτη δημοσίων έργων και λόγω της εμπειρίας που είχα αποκτήσει από την υπηρεσία μου στην ΜΟΜΑ, εισήλθα στην Β βαθμίδα ΜΕΚ στα έργα, Οδοποιίας, Υδραυλικών, Οικοδομικών, Λιμενικών, και έκτοτε ανέβαινα βαθμίδες ΜΕΚ μέχρι την Δ που κατέχω σήμερα και 2ης Τάξης ΜΕΕΠ. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι συνεχώς μέχρι σήμερα στην παραγωγή των δημοσίων έργων Οδοποιίας, Υδραυλικών, Οικοδομικών στο Νομό Μεσσηνίας. Είμαι παντρεμένος από το 1993 με την Κωνσταντίνα Παναγοπούλου και έχω δύο παιδιά. Λαμβάνω μέρος στους επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες, και μετά την επαγγελματική μου εγκατάσταση στην Καλαμάτα εκλέχθηκα το 1986 στη Διοίκηση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Μεσσηνίας, και επανεκλεγόμουν συνεχώς μέχρι το 1998. Το 1998 εκλέχθηκα στο ΔΣ του ΣΠΕΔΕ Μεσσηνίας, και έκτοτε επανεκλέγομαι διαρκώς μέχρι σήμερα, και σήμερα είμαι αντιπρόεδρος. Σαν εκλεγμένος αντιπρόσωπος του ΣΠΕΔΕ Μεσσηνίας έλαβα για πρώτη φορά μέρος στο Συνέδριο των Ιωαννίνων της Οργάνωσής μας το 1998, και έχω λάβει ανελλιπώς μέρος σε όλα τα μετέπειτα συνέδριά της μέχρι σήμερα. Το 2016 στο 72ο Συνέδριο της Πάτρας εκλέχθηκα στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ για την τριετία 2016, 2019 και τον Ιούνιο του 2019, στο Συνέδριο της Κατερίνης, επανεκλέχθηκα στη Διοίκηση της ΠΕΣΕΔΕ για την επόμενη τριετία και είμαι απλό μέλος του Συμβουλίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Ι. ΜΠΑΝΙΑΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Ε.Μ.Π. ΤΟ 1979 – Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήρθα σε επαφή γράφοντας προγράμματα σε γλώσσα fortran και τρυπώντας κάρτες σ’εκεινες τις μηχανές του Ε.Μ.Π. Ο Χειρισμός Η/Υ είναι σε άριστο επίπεδο και έχω γνώση ειδικών προγραμμάτων για έργα πολιτικού μηχανικού και δημοσίων έργων. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Από το 1987 ασχολούμαι με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών οικοδομικών έργων (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτίρια και πολυκαταστήματα). Ανέπτυξα δραστηριότητα ως ατομική εργοληπτική επιχείρηση με πτυχίο ΜΕΕΜ 1ης τάξης κατασκευάζοντας Δημόσια έργα (Οικοδομικά, Υδραυλικά και Οδοποιίας) στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και τους όμορους νομούς εως και σήμερα. Ασχολήθηκα με τα κοινά του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Αγρινίου και διατέλεσα Γραμματέας του Συνδέσμου για αρκετά χρόνια. Από το 2014 είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Αγρινίου για τρίτη διετία.

ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Γεννήθηκε στο Σίδνευ Αυστραλίας Το 1968. Τελείωσε Μηχανικός Έργων Υποδομής .Είναι Εγγεγραμμένη στο ΜΕΚ Δ σε όλες τις κατηγορίες με ΑΜ 23026.απο το 1999 ιδρύει την τεχνική ΜΕΛΚΑΤ ΕΕ που δραστηριοποιείται στη κατασκευή δημοσίων καθώς και την ΜΕΛΚΑΤ ΟΕ που αντικείμενο της είναι η μελέτη κατασκευή ιδιωτικών ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Διαθέτει πτυχίο 2Ης ΤΑΞΗΣ σε όλες τις βασικές κατηγορίες. Έίναι μέλος του ΣΠΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ και διετέλεσε επί τρις συνεχόμενες γραμματέας όπως και μέχρι τώρα.Έίναι εκπρόσωπος στο τεχνικό συμβούλιο της περιφέρειας.

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΑΚΗΣ
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα Κρήτης το έτος 1960. Σπούδασα Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας Ιταλίας. Από το έτος 1985 δραστηριοποιούμαι στον τεχνικό χώρο μελετών – κατασκευών στον ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας μου. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ α. Τεχνική εταιρεία Μελέτες – κατασκευές ιδιωτικών έργων, Κατασκευές Δημοσίων έργων, Αναπαλαιώσεις – Ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων Τεχνικός σύμβουλος επενδύσεων ακινήτων. β. Τεχνικός Σύμβουλος – Πραγματογνώμονας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος από το έτος 1990. γ. Πραγματογνώμονας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το έτος 2000. δ. Πιστοποιημένος αξιολογητής για την αστεροποίηση των ξενοδοχείων ε. 1990 – Σήμερα: Τεχνικός Σύμβουλος – Εκτιμητής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε. στ. 2000 – Σήμερα: Πραγματογνώμονας του Τεχνικού Επι-
μελητηρίου Ελλάδος. ζ. 2000 – Σήμερα : Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λασιθίου η. 2014 – Σήμερα: Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) Τα παραπάνω στεγάζονται σε ιδιόκτητα γραφεία άρτια εξοπλισμένα όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό. Το γραφείο είναι στελεχωμένο με (4) άτομα . Αποτελείται από δύο (2) Μηχανικούς Τ.Ε. από ένα (1) σχεδιαστή και από ένα (1)
διοικητικό υπάλληλο – λογιστή. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η τεχνική εταιρεία με πρόεδρο τον Κ. Κατσιδονιωτάκη ενεργοποιείται στον χώρο των μελετών – κατασκευών ιδιωτικών και δημοσίων έργων από το έτος 1985 με ίδια μηχανήματα, αυτοκίνητα και τεχνικό προσωπικό με εξειδίκευση σε : α. Κατοικία β. Ξενοδοχειακά κτίρια γ. Βιομηχανικά κτίρια δ. Ανακαίνιση – Αναστύλωση παλαιών κτιρίων των Δημοσίων Έργων Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.)

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ
Γεννήθηκα στην Κομοτηνή το έτος 1977, σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Brighton, του Ηνωμένου Βασιλείου. Απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πολιτικού μηχανικού το έτος 2001. Παράλληλα με τις σπουδές μου, ενασχολήθηκα σε τεχνικό κατασκευαστικό γραφείο ως βοηθός μηχανικού, ενώ ασχολήθηκα και με το εμπόριο οικοδομικών υλικών στην εμπορική μας εταιρία «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ Α.Ε.» στην οποία είμαι και μέλος μέχρι σήμερα. Από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα διατηρώ δικό μου τεχνικό γραφείο, το οποίο ασχολείται με την μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων, καθώς και με την έκδοση αδειών δόμησης. Το έτος 2003 απέκτησα ατομικό εργοληπτικό πτυχίο και έκτoτε, ασχολήθηκα με την ανάληψη και κατασκευή δημοσίων έργων των εξής κατηγοριών: οδοποιίας, οικοδομικών, υδραυλικών, λιμενικών, βιομηχανικών – ενεργειακών. Παράλληλα, ήμουν ιδρυτικό μέλος της κατασκευαστικής εταιρίας «ΚΟΥΜΑΝΙ Α.Ε.», η οποία ασχολήθηκε τοπικά με την κατασκευή κτιρίων – πολυκατοικιών και είναι ενεργή μέχρι και σήμερα. Το έτος 2005 και για 4 έτη, υπήρξα εξωτερική συνεργάτης της πρώην ΑΤΕ, ως εκτιμήτρια αυτοτελών αστικών ακινήτων. Το έτος 2010 ίδρυσα την «οικογενειακή» κατασκευαστική επιχείρηση με την νέα πλέον επωνυμία «ΕΡΓΟ KTISIS PLUS E.E». Αυτή την στιγμή κατέχει 1ης τάξης εργοληπτικό πτυχίο δημοσίων έργων και έργων ΝΑΤΟ και παράλληλα ασχολείται και με την ανέγερση οικοδομών. Το έτος 2013 απέκτησα την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή κτιρίων και συστημάτων θέρμανσης. Επίσης, το έτος 2013 εξελέγην πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε. ΘΡΑΚΗΣ και διατηρώ αυτήν την θέση μέχρι και σήμερα. Είμαι μέλος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα, ενώ είμαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. για δεύτερη θητεία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΤΟΡΕΝΗΣ
Πολιτικός Μηχανικός, Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (πτυχίο 2ης τάξης). Κατασκευαστής δημοσίων και ιδιωτικών έργων και μελετητής ιδιωτικών έργων με έδρα την Καστοριά. Σπουδές: Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 1981-1987 Ε.Α.Π. Περιβαλλοντικός σχεδιασμός έργων υποδομής 2002-2005 Συνδικαλιστική δράση: ΠΕΣΕΔΕ: Μέλος ΔΣ 2013-2016 εκπρόσωπος Δυτ. Μακεδονίας και 2016-2019 Εκπρόσωπος Καστοριάς ΣΠΕΔΕ Καστοριάς. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γραμματέας 1993-1995. Πρόεδρος 2007-2009,2009-2011,2011-2013,2013-2015,2015-2017. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ιδρυτικό μέλος της ανεξάρτητης παράταξης των Μηχανικών «ΕΝΕΡΓΟΙ ΗΧΑΝΙΚΟΙ» Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας 2007-2010, 2010-2014, 2014-2017 και μέλος της Ν.Ε. Καστοριάς του ΤΕΕ 2007-2010, και 2014-2017.

 

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε το 1970 στα Ιωάννινα. Είναι Δημότης Θεσσαλονίκης, παντρεμένος με την κα Παπαϊωάννου Ευθυμία και έχει ένα γιο. Το 1988 πήρε απολυτήριο Λυκείου από το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος. Ολοκλήρωσε τη διπλωματική διατριβή του το 1993 με θέμα «Μελέτη της διάδοσης των κυματισμών και φαινομένων παλίρροιας» στο Imperial College του Λονδίνου, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Thermaikos bay rofi project» MAST II, στο Θερμαϊκό και έγινε υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. με ερευνητικό θέμα για τον Θερμαϊκό «Μαθηματική προσομοίωση της κίνησης φερτών υλικών σε θαλάσσιο περιβάλλον με έντονες βαθμίδες πυκνότητας». Πολιτικός Μηχανικός από το 1993, Εργολήπτης Δημοσίων Έργων από το 1997 και Ενεργειακός Επιθεωρητής ΥΠΕΚΑ από το 2010. Το 2002 ίδρυσε την τεχνική εταιρεία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ Ε.Ε.» πιστοποιημένη κατά ISO, το 2004 την τεχνική εταιρεία «ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ Ε.Ε.» και το 2007 την μελετητική εταιρεία «ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» με αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Διετέλεσε Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων 2016-2019 και Πρόεδρος του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Τεχνικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας 2013-2019. Σήμερα είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, ταμίας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

ΒΑΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
1) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (1988)
2) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ 1990 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
3) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ “ΒΑΪΟΣ Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.” με δ.τ. ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Τ.Ε. ΑΠΟ 2002 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
4) ΜΕΛΟΣ ΤΕΕ ΑΠΟ 1989 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
5) ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ 1996 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ)
6) ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΕΣΕΔΕ ΑΠΟ 2010 – 2013, 2016 – ΣΗΜΕΡΑ

 

ΝΤΟΥΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Ο Ντούβας Σταμάτης του Ιωάννη γεννήθηκε το 1975 στη Λαμία όπου και κατοικεί έως και σήμερα. Το 2000 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Λάρισας, από το τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων. Από το 2004 είναι Εργολήπτης Δημοσίων Έργων, ενώ από το 2009 είναι εκπρόσωπος – διαχειριστής της τεχνικής εταιρείας ΝΤΟΥΒΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. με έδρα τον Γοργοπόταμο, που αποτελεί συνέχεια της πολύχρονης κατασκευαστικής δραστηριότητας της οικογένειας στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Από
το 2016 είναι πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε. Φθιώτιδας και μέλος του τεχνικού συμβουλίου Π.Ε. Φθιώτιδας.

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ένα μικρό βιογραφικό…πάλι Μηχανικός θα γινόμουν, αν ξαναρχόμουν… Τα θέλει όλα και…σου τα δίνει όλα… Από τη μικρή Άρτα σας στέλνουμε την ομορφία της ΕΝΩΣΗΣ με το Γιοφύρι μας. Σπουδάζοντας ΚΑΤΕΕ ΑΘΗΝΩΝ. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Δομικών Έργων. [1975-1979]. ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ. Πιστοποητίκο Προχωρημένων Σπουδών. Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων. [2003-2004] ΕΘΝΙΚΟ και ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. [2015-2016]. Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και
Επιμόρφωσης. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία. Βεβαίωση Συμμετοχής. Εκμάθηση MICROSOFT OFFICE EXCEL KAI ACCESS 2010. Εργαζόμενη σε εργοτάξια από το 1979 και συμμετέχοντας στην Κατασκευή Δημοσίων Έργων ως σήμερα. Τώρα λίγες ώρες σε Εργοτάξια. Ο σύζυγος Θεόδωρος Αναστασόπουλος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ συνεχίζει όλες τις εργοταξιακές ώρες, καθώς και τα παιδιά μου, ο Ηλίας Αναστασόπουλος και ο Χρήστος Αναστασόπουλος, σπουδάσαν Πολιτικοί Μηχανικοί [Πανεπιστημίου Πατρών] και Κατασκευαστές Δημοσίων Έργων. Στις ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ συνεχίζουμε ενωμένοι.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ
Ο Πολιτίδης Θεόδωρος γεννήθηκε στην πόλη της Πτολεμαίδας όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στον τομέα των δημόσιων έργων, ατομική επιχείρηση, με κύριο όγκο των εργασιών να είναι στην ΔΕΗ – ΟΤΕ. Η επιχείρηση είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας. Έχει διατελέσει: • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 έως σήμερα. • Μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2013 έως το 2019.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ
Είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Με μεταπτυχιακές σπουδές Στατικής στον Τομέα των Κατασκευών και της Αντισεισμικής θωράκισης Υφισταμένων Κατασκευών. Δραστηριοποιούμαι στον Χώρο της Κατασκευής από το 1997 από την επόμενη μέρα του τέλους της στρατιωτικής μου θητείας. Τόσο στον χώρο των Δημοσίων Έργων αλλά και των Ιδιωτικών Έργων. Ασχολήθηκα με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Λάρισας και πρωτοστάτησα στις κινητοποιήσεις του 2011 αποτρέποντας με την στάση μου την πληρωμή με ομόλογα Οφειλών προς Εργολήπτες από το Κράτος και την καταστροφή που θα επέφερε στον Κλάδο. Θεωρώ πως τα Ατομικά συμφέροντα μας προασπίζονται καλύτερα με την κοινή δράση και τιμώντας τις ιδέες μου οι συνάδελφοι με εξέλεξαν στην διοίκηση της οργάνωσης μας το 2016- 2019 και ήμουν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή. Όπως επίσης και στο πρόσφατο Εκλογικό συνέδριο επανεξελέγην. Μετέχω σε όλα τα συνέδρια ανελλιπώς από το 2009 και είμαι τακτικό μέλος στο ΠΤΣΕ του ΑΤΑ στην Λάρισα ως κοινός εκπρόσωπος των 5 Εργοληπτικών Ενώσεων, αλλά και σε οποιαδήποτε επιτροπή καλούμαστε να μετέχουμε ως μέλη του Συνδέσμου Λάρισας.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΙΓΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα των Πολιτικών Δομικών Έργων του τότε Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου. Κατά την διάρκειας της στρατιωτικής του θητείας στον Έβρο εργάστηκε στην επίβλεψη στρατιωτικών έργων σαν μέλος του κλιμακίου της 732 Δ.Σ.Ε. Από το 1997 άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός στο Ρέθυμνο. Αρχικά ασχολήθηκε με μελέτες ιδιωτικών έργων, κυρίως απλών κατοικιών αλλά και επιπλωμένων. Το 2001 απόκτησέ το ΜΕΚ στην ειδικότητα
του. Το 2008 ίδρυσε δυο εργοληπτικές εταιρίες. Σήμερα είναι στέλεχος και ιδιοκτήτης της Ε. ΣΙΓΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Τ.Ε. (εργοληπτική, μελετητική εταιρεία) με αριθμό μητρώου ΜΕΕΠ 23724, 2ης Τάξεως εγγεγραμμένη σε πέντε κατηγορίες εργασιών. Έχει μελετήσει, επιβλέψει και κατασκευάσει πλήθος έργων στην Κρήτη. Την τριετία 2014-2017 διατέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της Επιστημονικής- Επαγγελματικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) Μέλος του συλλόγου εργοληπτών Ρεθύμνου και το Μάιο του 2019 εκλεκτικέ για πρώτη φορά μέλος της Διοίκησης της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ημερ. γέννησης 04 Μαΐου 1960. Τόπος γέννησης Τρίκαλα. Είμαι Πολιτ. Μηχ/κός Τ.Ε και έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος την 11/02/ 1986 με κύριο αντικείμενο μελέτες έκδοσης οικοδομικών αδειών και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Από το 1991 είμαι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου (ΣΗΜΕΡΑ Δ’ Τάξης ΜΕΚ) ανάλειψης, κατασκευής δημοσίων έργων και από τότε έως σήμερα δραστηριοποιούμαι κυρίως με την κατασκευή δημοσίων έργων παράλληλα με τις μελέτες και την κατασκευή ιδιωτικών έργων. Συμμετέχω σε ποσοστό 50% στην τεχνική εταιρεία Α. ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ – Γ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ Ο.Ε με κύριο αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία οικοδομών (Αντιπαροχές -κατασκευή – πωλήσεις). Διετέλεσα γραμματέας ΣΕΔΕ Τρικάλων από το έτος 2009 έως το 2013. Από το έτος 2013 έως και σήμερα είμαι πρόεδρος του ΣΕΔΕ Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα