6η Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (CΑΜ) διοργανώνει την 6η Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά στις 11 Νοεμβρίου – 04 Δεκεμβρίου 2022. Προσκεκλημένοι αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν με έως 3 υλοποιημένα έργα τους ή μελέτες στην περιοχή της Κρήτης κατά τη χρονική περίοδο 2013-2022.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και η Αρχιτεκτονική Επιτροπή του CΑΜ. Ο θεσμός της Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη ξεκίνησε το 1997 και πραγματοποιούνταν μέχρι και το 2013 από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά. Φέτος, σε μια προσπάθεια αναβίωσης αυτού του τόσο σημαντικού για τον τόπο θεσμού, αποφασίστηκε η οργάνωσή της εκ νέου.

Η Κριτική Επιτροπή εξέτασε αναλυτικά τα 138 έργα/μελέτες που υποβλήθηκαν από 79 μελετητικές ομάδες και πρότεινε να εκτεθούν 63 έργα/μελέτες από 44 αρχιτεκτονικά γραφεία/ομάδες. Οι συμμετοχές που δεν προκρίθηκαν προς έκθεση θα προβάλλονται ψηφιακά στο χώρο της έκθεσης, για όσους το επέλεξαν.

Η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής θα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με σημαντικές ομιλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις και ξεναγήσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων: ΕΔΩ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα