26ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022»

Τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, πρόκειται να αναδείξει το ετήσιο (26o) Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 22-23 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και εφέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Σκοπός του Συνεδρίου, είναι να αποτελέσει για ακόμα μία χρονιά ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η συζήτηση γύρω από τις επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές, μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αποτελούν σταθερούς στόχους του Συνεδρίου.

Παραδοσιακά, το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της γεωπολιτικής. Ως ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου έχει επιλεχθεί «Η Ευρώπη Ενόψει Κρίσιμων Ενεργειακών Επιλογών», με ειδική αναφορά σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναδείξει τα κρίσιμα θέματα της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ατζέντας.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 60 και πλέον διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από διεθνείς οργανισμούς και  επιχειρήσεις ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τους επιβεβαιωμένους ομιλητές αλλά και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα