Ως το 2023 έτοιμη η ανάπλαση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου

«Το πρότυπο έργο οδικής ανάπλασης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, σε μήκος δύο χιλιομέτρων περίπου, έχει υλοποιηθεί έως σήμερα σε ποσοστό 40%, ενώ έως το τέλος του έτους, το ποσοστό ολοκλήρωσης θα φτάσει στο 50%. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2023», όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Η πόλη μας αλλάζει», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο ανάπλασης, τα οφέλη, καθώς και τα πλεονεκτήματα του, από τον συγκοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα εμβληματικό πράσινο έργο νέας γενιάς, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα προσφέρει θεαματική βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, αστική αναζωογόνηση, αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της οδικής ασφάλειας, νέα πεζοδρόμια και νέο ζωτικό χώρο, εκατοντάδες δέντρα και πράσινο. Ένα πρότυπο έργο περιβαλλοντικής και κλιματικής ανάπλασης».

Η οδική ανάπλαση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων αστικών αναπλάσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, η οποία έχει ως στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα, την περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός κρίσιμου οδικού άξονα.

Αποτέλεσμα της σημαντικής αυτής οδικής παρέμβασης, είναι η αναζωογόνηση του αστικού ιστού και του δημοσίου χώρου, όπως επίσης και η αναβάθμιση των συνθηκών ζωής, η ομαλοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών, η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, καθώς και η ενθάρρυνση της κινητικότητας των πεζών. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει προϋπολογισμό 5.385.000€, ενώ συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 2.725.314€.

Μερικοί σημαντικοί αριθμοί

Τα σημαντικότερα οφέλη του έργου περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων (2.804 τ.μ.), την δημιουργία όδευσης για τυφλούς (3.340 μέτρα), τη δημιουργία 161 ραμπών ΑΜΕΑ, την κατασκευή 66 νέων διαβάσεων πεζών, την αύξηση του χώρου πρασίνου, με τη φύτευση 511 νέων δέντρων, αλλά και την τοποθέτηση 321 νέων φωτιστικών Led φιλικών προς το περιβάλλον. Ακόμη, δημιουργούνται 186 νέες θέσεις στάθμευσης, καθώς 12.818 τ.μ. νέου ζωτικού χώρου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα