Χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜΘ για έργα υδρεύσεων στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου

Τη χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων ύδρευσης στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ενέκρινε  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με πόρους από το ΕΣΠΑ που ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

Α. Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο του Δήμου προβλέπει την αντικατάσταση του εσωτερικού, καθώς και ενός τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών.

Παράλληλα, θα εγκατασταθούν ειδικοί σταθμοί για την παρακολούθηση της ποιότητας, της πίεσης και της θερμοκρασίας του νερού και τον έλεγχο των διαρροών, θα τοποθετηθούν φρεάτια εξαερισμού και πυροσβεστικοί κρούνοι ενώ εργασίες θα γίνουν και στις δύο δεξαμενές του δικτύου.

Β. Δήμος Δοξάτου

Για το έργο του Δήμου Δοξάτου η Περιφέρεια διαθέτει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ο Δήμος Δοξάτου θα αντικαταστήσει το παλαιό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Κυργίων και των γύρω οικισμών Ευρυπέδου, Βαθυσπήλου, Βαθυχωρίου, Υψηλού, Τραχείας και Αγάπης με νέους αγωγούς των οποίων το συνολικό μήκος θα ξεπερνά τα 32 χιλιόμετρα.

Με την αφορμή της ένταξης των δύο αυτών έργων στο ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος μετέβη στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργο Ζιμπίδη και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και εφαρμογής Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Συνέργειας κ. Αριστείδη Μωυσιάδη.

Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Ιφόγλου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοίκησης κ. Ανδρέα Αμαραντίδη.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα