Υπόγειο δίκτυο άρδευσης στην Ελάτεια του Δήμου Τεμπών

Ξεκινά η κατασκευή νέων υπόγειων αρδευτικών δικτύων σε συνολικό μήκος 14,8 χλμ. σε οκτώ υφιστάμενα αντλιοστάσια, σε έκταση 1.914 στρεμμάτων, στην κτηματική περιοχή της Ελάτειας του Δήμου Τεμπών. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ανάμεσα στον Δήμο Τεμπών και τον ανάδοχο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής, μέσω της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το εισόδημα τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη χρηματοδοτούμε την κατασκευή υπόγειου δικτύου για την κάλυψη των αναγκών αρδεύσιμης καλλιεργήσιμης γης στη Ελάτεια. Είναι ένα από τα 22 συνολικά έργα νερού, προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε, παντού στη Θεσσαλία, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, που αποτελούν δύναμη ζωής και δημιουργίας στην ύπαιθρο» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα