Το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_116 της ΠΕΣΕΔΕ

Ανταποδοτικές, εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις για τα Ενεργά Μέλη του Ταμείου

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε  το περίπτερο “13” της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου στο ειδικά διαμορφωμένο stand του ΤΜΕΔΕ, ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις παροχές του Ταμείου, για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαμορφώνονται με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις στον Κλάδο και την αγορά. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος πραγματοποίησε πλήθος επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, της κεφαλαιαγοράς, του Τεχνικού Κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μακέδος: «Το ΤΜΕΔΕ από κοινού με το ΤΕΕ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν και φέτος παρόν σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, που για 84η φορά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά την καλύτερη ευκαιρία για τους ανθρώπους της αγοράς και τον Τεχνικό Κόσμο να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις παροχές του Ταμείου. Ταυτόχρονα προσφέρει άριστη ευκαιρία για διεύρυνση και εμβάθυνση σημαντικών συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και η πολιτική βούληση για στιβαρή ανάπτυξη που ξεκάθαρα εκφράστηκε από όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων γεμίζουν την αγορά με αισιοδοξία».

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μία νέα εποχή, ενώ η εμπέδωση της νέας κανονικότητας ήδη φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του Ταμείου.

Μάλιστα, ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ενεργών μελών του Ταμείου τέθηκαν οι εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις, που προσφέρει το ΤΜΕΔΕ και είναι προσαρμοσμένες στους ειδικούς κινδύνους των τεχνικών επαγγελμάτων.

Άρθρο του προέδρου του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Κωνσταντίνου Μακέδου
ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.
Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740546

Σημειώνεται ότι το ΤΜΕΔΕ από την 1η Αυγούστου 2019, προσφέρει για πρώτη φορά εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις, προσαρμοσμένες στους ειδικούς κινδύνους των τεχνικών επαγγελμάτων, διευρύνοντας συνεχώς τις ανταποδοτικές δράσεις για τα Ενεργά Μέλη του.

Το νέο Ομαδικό Ασφαλιστικό Πρόγραμμα, που δημιούργησε για τα Ενεργά Μέλη – Πιστούχους του το ΤΜΕΔΕ, βάσει των καταστατικών του διατάξεων και κατόπιν διενέργειας δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού, με ανάδοχο τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίως, την ALLIANZ, εδράζεται σε δύο πυλώνες: «Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης» και «Ζωής – Υγείας».

«Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης»: Οι πιστούχοι ή/και οι εταιρείες καλύπτονται εντός Ελλάδας για τα έργα ή/και τις υπηρεσίες, που προσφέρουν ως Μηχανικοί και για τα οποία έχει εκδοθεί Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Οι παροχές ασφάλισης αφορούν σε κάλυψη:

  • Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Μηχανικών για τη μελέτη, επίβλεψη ή την παροχή υπηρεσιών μελέτης – επίβλεψης
  • Αστικής Ευθύνης έργου, που περιλαμβάνει τη Γενική Αστική Ευθύνη και την Αστική Ευθύνη Εργοδότη.

«Ζωής – Υγείας»: Οι πιστούχοι καλύπτονται όλο το 24ωρο, εντός και εκτός Ελλάδας με παροχές που αφορούν σε:

  • Αποζημίωση από ατύχημα σε περίπτωση θανάτου, μόνιμης, ολικής ή μερικής αναπηρίας
  • Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από ασθένεια ή ατύχημα

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μακέδος, «για το Ταμείο μας στρατηγική επιλογή είναι η συνεχής διεύρυνση του αναπτυξιακού ρόλου του στη στήριξη του Τεχνικού Κόσμου, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην εμπέδωση της νέας κανονικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε το μέλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.tmede.gr

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα