Τι περιλαμβάνει το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2021

Για πρώτη φορά κατατέθηκε οργανωμένο όλο το πλάνο του τεχνικού προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να υπάρχει συντονισμένη παρακολούθηση των έργων και συνολικά του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΠΔΜ.

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_124 της ΠΕΣΕΔΕ

Διευκρινήσεις κατάρτισης Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2021.

Σκοπός της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος είναι η στοχευμένη και συντονισμένη προώθηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, αλλά και η υλοποίηση των απαραίτητων έργων για την ασφαλή καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.       

Για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος λήφθηκαν υπόψη:

  • Η υφιστάμενη κατάσταση των έργων και μελετών που διαχειρίζονται οι τεχνικές μας υπηρεσίες. 
  • Τα άμεσα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. 
  • Οι κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας. 
  • Η δυνατότητα ανατροφοδότησης του σχεδιασμού κάθε σταδίου, ανάλογα με την πρόοδο των έργων αλλά και πιθανόν νέων χρηματοδοτήσεων.   

Το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει την ίδια δομή για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και την Έδρα και περιλαμβάνει οκτώ ενότητες, τρεις για τις μελέτες, τρεις για τα έργα, μία για αναδασμούς και μια για προμήθειες και υπηρεσίες τεχνικής φύσεως. 

Σε κάθε ενότητα αναγράφονται τα βασικά στοιχεία για το προφίλ του έργου ή της μελέτης, όπως για παράδειγμα, ο τίτλος του έργου, ο προϋπολογισμός του, το πρόγραμμα χρηματοδότησης, ο χρονικός προγραμματισμός για την έναρξη και περαίωσή του κλπ.

 ΕΝΟΤΗΤΑ  Α1: Μελέτες σε επίπεδο πρότασης για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται οι μελέτες που είτε υπάρχουν ως απόθεμα στις υπηρεσίες μας, από προηγούμενα χρόνια και χρειάζεται να επικαιροποιηθούν και θα πρέπει να εντάξουμε τη δαπάνη της επικαιροποίησης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε είναι μελέτες που θέλουμε να εκπονήσουμε στο άμεσο μέλλον και θα πρέπει να αναζητήσουμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την χρηματοδότησή τους.

           ΕΝΟΤΗΤΑ  Α2: Μελέτες που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αναμένεται η δημοπράτησή τους και η ανάθεσή τους.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται οι μελέτες που έχουν ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και είτε αναμένεται η δημοπράτησή τους, είτε έχει γίνει η δημοπράτησή τους αλλά δεν έχει υπογραφεί η ανάθεσή τους ακόμα.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Α3: Μελέτες που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έχουν ανατεθεί και εκπονούνται.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται οι μελέτες που έχουν ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης και εκπονούνται από τους αναδόχους. Επίσης στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι μελέτες που εκπονούνται από υπαλλήλους των υπηρεσιών μας.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Β1: Έργα που ολοκληρώθηκαν οι μελέτες τους και αναμένεται να δημοπρατηθούν.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται είτε έργα που είναι ώριμα μελετητικά, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν ξεκίνησε όμως η διαδικασία της δημοπράτησης τους, είτε έργα που είναι ώριμα μελετητικά αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότησή τους για να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Β2:  Έργα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπράτησης τους, και   αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται τα έργα που είναι ώριμα μελετητικά, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπράτησης τους και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Β3:  Συμβασιοποιημένα έργα που εκτελούνται.

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται τα έργα που είτε ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν ολοκληρώθηκε το φυσικό τους αντικείμενο, είτε είναι έργα που ξεκίνησαν να εκτελούνται μέσα στο έτος, είτε είναι έργα που υπογράφθηκε η σύμβαση και αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Γ :Αναδασμοί

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται οι αναδασμοί που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είτε είναι σε φάση εκτέλεσης είτε στην διαδικασία της δημοπράτησης ή ανάθεσης.

           ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: Προμήθειες /Υπηρεσίες 

          Στην ενότητα αυτή καταγράφονται οι προμήθειες και οι υπηρεσίες τεχνικής φύσεως, πού είτε έχουν προταθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είναι είτε σε φάση εκτέλεσης είτε στην διαδικασία της δημοπράτησης ή ανάθεσης.

Η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος θα γίνεται σε μηνιαία βάση από την εκτελεστική επιτροπή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ

#Τ.Π. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2021_REV03-30

#Τ.Π. ΕΔΡΑΣ 2021 REV03-26

#Τ.Π. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2021 REV03-26

#Τ.Π. ΚΟΖΑΝΗΣ 2021 REV03-26

#Τ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑ 2021 REV03-30

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα