Τεχνικά έργα σε επαρχιακό δρόμο της Π.Ε. Λευκάδας

Στα τεχνικά έργα (τοιχία αντιστήριξης, τάφρους απορροής ομβρίων υδάτων, σωληνωτά, τσιμεντοστρώσεις, κράσπεδα, κλπ.), που βρίσκονται σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Σύβρος – Άγιος Ηλίας, πραγματοποίησε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σύβρου, Σπύρου Καρά, και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άγιου Ηλία, Τάσου Σολδάτου.

«Αναμορφώνουμε με μια ολοκληρωμένη παρέμβαση τον οδικό μας άξονα Σύβρος – Άγιος Ηλίας. Σε μια ξεχασμένη ορεινή περιοχή, ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ενώ η πληρότητα της παρέμβασης θα επέλθει με την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων. Στόχος μας είναι σε μια δύσκολη περιοχή με έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, να πετύχουμε την, όσο το δυνατόν, θωράκιση του οδικού μας άξονα και να συμβάλλουμε στην Πολιτική Προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών έργων των τελευταίων δεκαετιών στη Λευκάδα, που ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ, δίνοντας έμφαση και σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Ορεινής Λευκάδας, που δεν είχαν συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά στον κάθε συμπολίτη μας.

Η αναγκαιότητα τέτοιου είδους παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένη και την εισπράττουμε από την ένθερμη αποδοχή των τοπικών κοινωνιών της Λευκάδας μας. Έτσι λοιπόν, εστιασμένα και με προτεραιότητες, έπεται συνέχεια με ασφαλτικά, τεχνικά, διαπλατύνσεις, διαγραμμίσεις, σηματοδότες, κόμβους, νησίδες, μελέτες για να πετύχουμε ένα αύριο, με καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους μας»» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα τεχνικά έργα στην Ε.Ο. Σύβρος – Αγ. Ηλίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Ασφαλτοταπήτων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα