ΤΕΕ: Ψήφισμα για τραγωδία στα Τέμπη και ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, στη πρόσφατη της (07/03/2023) συνεδρίαση, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Είναι στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης. Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων δυστυχώς πολλά νέα παιδιά. Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράσταση μας στους συγγενείς των θανόντων αλλά και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους.

Κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς. Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως! Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το ελάχιστο χρέος μας ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν και αυτή.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών είναι απαραίτητη η έγκυρη, επιστημονικά και τεχνικά εμπεριστατωμένη παρέμβαση του ΤΕΕ που ως τεχνικός σύμβουλος του Κράτους θα συμβάλλει στο υψηλότερο επίπεδο, από την πλευρά του,  στην πλήρη επιστημονική και τεχνική διερεύνηση, στη διαλεύκανση της τραγωδίας και στην κατάθεση προτάσεων εφαρμογής προηγμένης τεχνογνωσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Επειδή δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε λογικές που επικαλούνται το ανθρώπινο λάθος για μία τέτοια τραγωδία, ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτιά της και η δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στην έρευνα και στην απόδοση ευθυνών με τη συμμετοχή ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων.

Συμμετέχουμε ως ΤΕΕ στην Απεργία που καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και σωματεία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8.3.2023

Το ΤΕΕ θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 8.3.2023».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα