ΤΕΕ: Προκήρυξη εξετάσεων για τη Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη των εξετάσεων για τη Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στο Τ.Ε.Ε. αίτηση με τα  δικαιολογητικά, από 5 ΜΑΪΟΥ 2023 μέχρι 26 ΜΑΪΟΥ 2023. 

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί, εντός είκοσι (20) ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Ο έλεγχος  και η έγκριση της αιτήσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων. Για την υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι αναρτημένες αναλυτικές ΟΔΗΓΙΕΣ.

Στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας και  Κεντρικής Μακεδονίας  οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος προκηρύσσονται (υποβολή ηλ. αιτήσεων Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο) και διενεργούνται 3 (τρεις) φορές το χρόνο (έναρξη εξετάσεων Φεβρουάριο, Ιούνιο και Οκτώβριο αντίστοιχα).

Με την προκήρυξη τάσσεται εύλογη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων. Οι εξετάσεις είναι προφορικές και διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται εντός είκοσι (20) ημερών, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Για την επιλογή του Εξεταστικού Κέντρου στο οποίο θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να συμβουλευτούν τον παρακάτω πίνακα:

Σε όσους Διπλωματούχους Εξωτερικού χορηγήθηκε από τον ΔΟΑΤΑΠ μόνο ισοτιμία και όχι και αντιστοιχία με τα Διπλώματα που απονέμονται από τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, η ειδικότητα με την οποία θα εγγραφούν στο Μητρώο μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις, καθορίζεται με εσωτερική διαδικασία από το ΤΕΕ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα