ΤΕΕ Ηπείρου προς Υπουργείο Υποδομών: Να ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός

Με επιστολή που απευθύνει προς τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, το ΤΕΕ Ηπείρου, ζητά επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς, ως τμήμα Δυτικού άξονα Κακαβιά– Καλαμάτα.

Το ΤΕΕ Ηπείρου στην επιστολή του τονίζει ότι «σε μια εποχή όπου η περιοχή μας αναπτύσσεται ταχύτατα μετά τη λειτουργία των δύο οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και της μη ολοκληρωμένης ακόμη Ιόνιας οδού, θεωρούμε ότι τάχιστα η δεύτερη οφείλει να καταλήξει στον σχεδιασμένο προορισμό της. Αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της περιοχή μας, η σύνδεση αυτής με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα, έχοντας χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, με διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας και τετράιχνης διατομής».

Επίσης επισημαίνει πως «η ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας οδού -με τα παραπάνω χαρακτηριστικά- μέχρι τα σύνορα της χώρας μας, είναι αναγκαία για την περιοχή μας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, τη συνεκτικότητα του εσωτερικού οδικού δικτύου, τις συνδυασμένες μεταφορές από και προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, τη συνδεσιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση με ταχύτητα και άνεση.»

«Θέση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ είναι πως κάθε σχεδιασμός και προγραμματισμός της Πολιτείας που αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος θα πρέπει να λάβει υπόψη τα ανωτέρω, να στοχεύει σε ένα λειτουργικά ολοκληρωμένο ποιοτικό έργο και να κατατείνει στην εξάντληση των δυνατοτήτων ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά.» αναφέρει επιπρόσθετα το ΤΕΕ Ηπείρου στην ανακοίνωση προς το υπουργείο Υποδομών.

Τέλος το ΤΕΕ Ηπείρου τονίζει πως ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, θα ήθελε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν την αποπεράτωση του εν λόγω Οδικού άξονα και δηλώνει πως είναι στη διάθεση του υπουργείου ώστε να διευκολύνει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη και αρτιότερη ολοκλήρωση του σημαντικού για την περιοχή έργου υποδομής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα