Ταμείο Ανάκαμψης: Με 43,6 εκατ. ευρώ ενισχύονται Ερευνητικά Κέντρα

Με το ποσό των 43.644.609,4 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας που διοχετεύονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενισχύονται το 2023 πέντε Ερευνητικά Κέντρα και ένας Τεχνολογικός Φορέας.

«Συνολικά η χρηματοδότηση για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ.  Χρίστος Δήμας.

Το έργο που έχει ενταχθεί στο ΤΑΑ αφορά στην α) αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, β) νέα έργα υποδομής καθώς και γ) στην προμήθεια καινούργιου υπερσύγχρονου εξοπλισμού για τους εξής φορείς:

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ),

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ),

Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ),

Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»,

Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ,

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓEΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα