Σ.Ε.Δ.Ε ΗΛΕΙΑΣ: Τέλη κυκλοφορίας με το μηνά

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_114 της ΠΕΣΕΔΕ

Άρθρο του Προέδρου Εργοληπτών Ν. Ηλείας
Νικόλαου Αχ. Διάκου, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος,Μηχανικός Ε.Δ.Ε

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από πανηγυριώτες υπουργούς, ούτε πανηγυριώτες βουλευτές. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που να βλέπουνε πολύ μπροστά, αν θέλουμε ετούτος ο τόπος να βγει από τον λήθαργο της φτώχιας και να μην χαρακτηρίζεται Ευρώπη των Βαλκανίων.

Οι συγκρίσεις άλλωστε και σήμερα γίνονται με επίκεντρο τα βαλκάνια, γιατί η σύγκριση δεν αντέχει ούτε την Ευρώπη του Νότου. Ο λόγος για μία φορά ακόμη είναι η Πασχαλιάτικη κυκλοφορία, με το αζημίωτο βέβαια, των Ελλήνων πολιτών που έχουν σε ακινησία τα ιδιωτικής χρήσης επιβατηκά τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφαλή κυκλοφορία τους, προκειμένου να«κατέβουν στο χωριό».

Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Είναι αναπτυξιακό μέτρο αυτό ή είναι πανηγυριώτικη εκδήλωση; Μια ψευδαίσθηση δηλαδή του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του, που ξαφνικά θα κυλήσουν το όχημά τους, που φυσικά έχουν χρυσοπληρώσει, αλλά δεν αντέχουν πλέον να πληρώνουν άτυπα γραμμάτια χρήσης, αλλά και του κοινωνικού περίγυρου που ξαφνικά και ως δια μαγείας θα γεμίσει αυτοκίνητα που ήταν «παρκαρισμένα» λόγω φτώχιας και θα του φανεί ότι κάτι άλλαξε! Και όταν τελειώσει να ψάλλετε το Χριστός Ανέστη πάλι οι Έλληνες θα τα κλειδώσουν έξω από το σπίτι τους και θα περιμένουν το Πάσχα του καλοκαιριού (15 Αυγούστου) να τα «ξανανοικιάσουν» για να κυκλοφορήσουν.

 

 

Αυτή λοιπόν η περιορισμένης αντίληψης, άρση της ακινησίας ενός εργαλείου διασκέδασης ή εξυπηρέτησης είναι και πάλι στο επίκεντρο των με δόσεις κοινωνικών παροχών. Με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν αναλαμπές ανάπτυξης και απασχόλησης, κανείς δεν ασχολήθηκε και πάλι. Εμείς και την περασμένη χρονιά είχαμε ζητήσει να εφαρμόζεται το μέτρο παγίως και στα επαγγελματικά οχήματα και κυρίως στα φορτηγά με σκοπό της άρση ακινησίας σε περίπτωση συμβασιοποίησης κάποιου έργου, ώστε και το έργο να μπορεί να εκτελεσθεί όπως την παλιά καλή εποχή και τα οχήματα να μην «μαραζώνουν» σταθμευμένα και να προκύψει ένα όφελος για τις επιχειρήσεις και τις συννδεδεμένες με αυτές δραστηριότητες, χωρίς να είναι αναγκασμένες να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και κατά συνέπεια ασφάλιση για δώδεκα (12 ) μήνες για μια δραστηριότητα ενός ή δύο μηνών.

Κι επειδή ένα τέτοιο μέτρο δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα έχει μόνο αναπτυξιακές πτυχές και αφού η πρόταση και η τεχνογνωσία υπάρχει, τι Σας εμποδίζει κύριοι της εθνικής αντιπροσωπείας να εφαρμόσετε ένα αναπτυξιακό μέτρο παράλληλα με τις πανηγυριώτικες αποφάσεις. Σε αναμονή μιας «Ανάστασης» στον τρόπο σκέψης Σας, η οποία να εμπεριέχει αναπτυξιακές αναλαμπές,

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα