Σ.ΕΠ.Ι.Ε.: Ενημέρωση αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19).

O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Ι.Ε) λειτουργεί υπό τη νομική μορφή του σωματείου – πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης του ν. 1712/1987 και ιδρύθηκε το έτος 2011, από επαγγελματίες που εκπροσωπούν ελληνικές εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εγκατάστασης και εισαγωγής ικριωμάτων (Ιστοσελίδα Σ.ΕΠ.Ι.Ε. : www.sepie.gr).

Σε συνέχεια της επικοινωνίας, εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, με εκπρόσωπο στον τετραψήφιο αριθμό 1520, που έχει τεθεί σε λειτουργία για την ενημέρωση των επαγγελματιών (η γραμμή λειτουργεί και έως Γραμμή Καταναλωτή από την Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή), μας κατηύθυναν προς την γραπτή αποστολή του “αιτήματός” μας.

Οι εταιρείες μέλη του Σ.ΕΠ.Ι.Ε. καθώς και οι επισκέπτες του, έχουν κληθεί να ακολουθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Ειδικότερα, τα συνεργεία (τεχνίτες, οδηγοί) των άνωθεν εταιρειών, φορούν γάντια και μάσκες προσώπου, χρησιμοποιούν αντισηπτικά gel και προβαίνουν σε απολύμανση των κοινοχρήστων χώρων και οχημάτων. Έχουν επίσης περιοριστεί σημαντικά, για προληπτικούς λόγους, οι συναντήσεις στα γραφεία του Συνδέσμου, παραμένοντας όμως σε άμεση διαθεσιμότητα με τηλεφωνική και ηλεκτρονική υποστήριξη.

Η κλήση – αίτημά μας αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, κάτι που θεωρούμε πως δεν διασφαλίζεται με τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, όχι μόνο των μελών μας, αλλά του κλάδου μας γενικότερα. Η προμήθεια, ενοικίαση και εγκατάσταση ενός προσωρινού χώρου εργασίας σε ύψος είναι μια ειδικότητα, για την οποία ο χρήστης, ο εργοδότης και ο νομοθέτης θέτουν υψηλές απαιτήσεις. Επειδή εργάζονται καθημερινά, πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες σε μια σκαλωσιά, θα πρέπει να μπορούν να εμπιστευτούν την ποιότητα και την ασφάλεια που αυτή τους παρέχει, πλέον όχι μόνο αναφορικά με την τήρηση των προτύπων ποιότητας και τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά και με την τήρηση των κανόνων προστασίας υγιεινής και προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιστημονικές διαπιστώσεις, το στέλεχος του ιού (COVID – 19) μπορεί να επιβιώσει στις μεταλλικές επιφάνειες για μέρες, γεγονός που καθιστά την τοποθέτηση, χρήσηαλλά και αποξήλωση κάθε μεταλλικού ικριώματος (σκαλωσιάς), διαδικασία που μπορεί να ευνοήσει την εξάπλωση του ιού. Επειδή είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων, διαφορετικών ειδικοτήτων και διαφορετικής νοοτροπίας, ίσως και χωρίς το απαιτούμενο αίσθημα ατομικής ευθύνης, που εμπλέκεται στη χρήση της σκαλωσιάς, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η ορθή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σαν αποτέλεσμα, δεν υπάρχει εγγύηση για την προστασία της υγείας όχι μόνο των εργαζομένων στον κλάδο των ικριωμάτων αλλά και όλων των ειδικοτήτων του κλάδου της οικοδομής που κάνουν χρήση της σκαλωσιάς.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, παρακαλούμε όπως ενταχθεί ο κλάδος μας (παροχή υπηρεσιών) στους κλάδους – επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία θα πρέπει να ανασταλεί, κατόπιν κρατικής εντολής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Κουντούρης Βενιαμίν                                                                              Ντελής Γεώργιος

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα