Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου – “Μορέας Α.Ε.” για μελέτες έργων στην Κορινθία – Νέος οδικός άξονας Νεμέας – Κιάτου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ, με αντικείμενο την συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας για τη σύνταξη αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών μελετών, με προϋπολογισμό και πίστωση 655.000 ευρώ.

Ειδικότερα, τα έργα στις μελέτες των οποίων θα συνδράμει ο “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ είναι η νέα συνδετήρια οδός Νεμέας – Κιάτου παρά το φράγμα του Ασωπού, η οριοθέτηση και η κατά τμήματα διευθέτηση του χειμάρρου Ράχιανι και η κατασκευή της γέφυρας Καλλιανών.

“Είναι ένας στρατηγικός δρόμος που τον επιθυμεί όλη η κεντρική Κορινθία, ένας οδικός άξονας που επιθυμούν διακαώς και στην περιοχή της Νεμέας και στην περιοχή του Κιάτου, καθώς για την μετάβαση από την μια στην άλλη περιοχή οι μετακινούμενοι υποχρεώνονται να ακολουθούν μια μεγάλη διαδρομή” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφερόμενος ειδικότερα στον οδικό άξονα Νεμέας – Κιάτου.

Αναλυτικά, ο “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ αναλαμβάνει τα εξής, ως προς τα πιο πάνω τρία έργα στην Π.Ε. Κορινθίας:

– Χάραξη νέας επαρχιακής οδού μεταξύ Νεμέας και Κιάτου, παρά το φράγμα του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης θα προταθούν εναλλακτικές χαράξεις, θα γίνει εκλογή της κατάλληλης πρότυπης διατομής οδοποιίας, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο και θα κοστολογηθεί το έργο.

– Οριοθέτηση και κατά τμήματα διευθέτηση του χειμάρρου Ράχιανι.

Ο σκοπός είναι η οριοθέτηση του χειμάρρου στην πεδινή περιοχή του και σε μήκος 2 περίπου χιλιομέτρων, από την εκβολή του μέχρι την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, όπως και και η κατασκευή έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Παράλληλα, προβλέπεται και η κατά τμήματα οριοθέτηση του εν λόγω χειμάρρου και η κατασκευή τεχνικών για την αντικατάσταση ή βελτίωση των υφιστάμενων.

Με το εν λόγω έργο επιδιώκεται η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης δομημένης ή γεωργικής περιοχής καθώς και η προστασία της κοίτης και του ευρύτερου παραποτάμιου περιβάλλοντος από καταπατήσεις.

– Κατασκευή της γέφυρας Καλλιανών

Σκοπό είναι η αντικατάσταση της υφιστάμενης γέφυρας που έχει ξεπεράσει τον χρόνο ζωής της με μια νέα γέφυρα, η οποία θα σχεδιαστεί με βάση τους σύγχρονους κανονισμούς και με σύγχρονες προδιαγραφές υλικών κατασκευής, ενώ θα επιτρέπει την ασφαλή διέλευση του υδάτινου κωλύματος και θα συμβάλει στην αύξηση της κινητικότητας των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα