Σύμβαση μελέτης έργου βελτίωσης Π.Ε.Ο. Ηρακλείου – Ρεθύμνου

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 599.873 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης «Βελτίωση της Π.Ε.Ο. σε μήκος 4,4 χιλιομέτρων από θέση Αρόλιθος έως συμβολή με τον οδικό άξονα Ηράκλειο-Ανώγεια» υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Νίκος Σκουλάς, Νίκος Ξυλούρης, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος Γαζίου Γιώργος Πετούσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, ο εκπρόσωπος της ένωσης οικονομικών φορέων που θα εκπονήσουν την μελέτη Κώστας Λιόντος, η γενική διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η σύμβαση, έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου σε μήκος 4,5 χλμ. από την θέση Αρόλιθος μέχρι την συμβολή της με τον υπό κατασκευή άξονα Ηράκλειο – Τύλισσος -Ανώγεια στον κόμβο Ανωγείων, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου (Π.Ε.Ο. 90).

Παραδοτέα της σύμβασης θα είναι η Μελέτη βελτίωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου Ε90 τμήμα Αρόλιθος – Κόμβος και η μελέτη κατασκευής του Ισόπεδου κόμβου (τρισκελής) προς την Τύλισσο.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την διασφάλιση της χρηματοδότησης προκειμένου να γίνει η σημαντική αυτή οδική μελέτη.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα