Σωληνουργεία Κορίνθου – Ηλίας Μπεκίρος: «Η Ελλάδα έχει βιομηχανίες με διεθνή εμπειρία»

Για τη σημασία της καθιέρωσης της Ελλάδας ως ενεργειακού hub στον χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και για την ιδιαίτερη θέση που έχουν οι εταιρίες της Cenergy Holdings στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται μίλησε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, στο πάνελ με θέμα: Energy Transition Pillars & The Future Of Green EnergyAn Update On The Greater East Med Region που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου κατά τη διάρκεια του 8ουDelphi Economic Forum.

Ο κ. Μπεκίρος αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια χώρα ώστε να καταστεί ενεργειακός κόμβος, επεσήμανε «Ενεργειακός κόμβος σημαίνει ενεργειακή ανεξαρτησία και περιλαμβάνει φυσικό αέριο, υδρογόνο ,ηλεκτρικό ρεύμα από ΑΠΕ, προερχόμενα από φωτοβολταϊκά, αιολικά και υπεράκτια αιολικά, καθώς και συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα» .

“Οι εταιρείες της Cenergy Holdings έχουν ενεργό συμμετοχή σε κρίσιμα έργα υποδομών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.  H Hellenic Cables συνεργάστηκε με τον ΑΔΜΗΕ και με όλους τους διαχειριστές δικτύων παγκοσμίως, όπως επίσης και η Σωληνουργεία Κορίνθου με τον ΔΕΣΦΑ στο πρωτοποριακό για όλη την Ευρώπη δίκτυο μεταφοράς υδρογόνου, τον IGB, τον TAP, συμπεριλαμβανομένων και των υποθαλάσσιων έργων της ανατολικής Μεσογείου».

Η ελληνική βιομηχανία επιδεικνύει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης με την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας να κρίνεται επιτακτική. «Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή συγκυρία το ότι η Ελλάδα έχει βιομηχανίες με διεθνή εμπειρία, οι οποίες συνεργάζονται με όλους τους μεγάλους, παγκόσμιους, «παίκτες» ώστε να γνωρίζουν πώς να υποστηρίξουν την αγορά.  Την ίδια στιγμή όμως, καθώς η βιομηχανία είναι ρεαλιστική και πρακτική, πρέπει να υποστηριχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα  και να είναι στους ενεργούς σχεδιασμούς των αρχών και των κυβερνήσεων. Χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, τις κρίσιμες πρώτες ύλες και την παραγωγή, δεν μπορούν να  επιτευχθούν οι στόχοι που ανακοινώνονται », ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεκίρος.

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα