Συντηρεί τον ηλεκτρομηχανολογικό μηχανισμό στην λίμνη Κάρλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με νέο έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη  συντήρηση  του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη λίμνη Κάρλα, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του εμβληματικού έργου. Αναδείχτηκε ανάδοχος και υπογράφεται το επόμενο διάστημα  από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου ,  συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων  ευρώ που αφορά στην  «παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία, συντήρηση, παρακολούθηση και φύλαξη των δομών της λίμνης».

«Το επόμενο διάστημα ξεκινά ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Λίμνης Κάρλας που είναι πρωτοποριακός και μοναδικός από τεχνολογικής άποψης,  σε όλη τη χώρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο της Κάρλας είναι πολλαπλώς χρήσιμο, καθώς λειτουργεί αρδευτικά για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη βαθμιαία ανάταση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, στη δημιουργία μικροκλίματος. Για αυτό  και η συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλη την έκταση του έργου, απαιτεί ειδική διαχείριση. Επενδύουμε  2,4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για  την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις

Το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών για τον συντονισμό διαχείριση, λειτουργία του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού όλων των δομών του έργου της Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας, καθώς και τη φύλαξη και την προστασία αυτών.

Περιλαμβάνει ακόμα τις λειτουργίες διαχείρισης και διοχέτευσης των επιφανειακών νερών, των δικτύων άρδευσης και ύδρευσης και τέλος την καθαριότητα και τη συντήρηση των αντλιοστασίων του έργου.

Η περιοχή για την οποία απαιτείται η παροχή υπηρεσιών είναι η ευρύτερη έκταση πέριξ της λίμνης Κάρλας όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των δομών. Ειδικότερα η διαχείριση, λειτουργία και φύλαξη περιλαμβάνει τα αντλιοστάσια του Κόμβου Πέτρας (Α0 και DP1), των Καναλίων (DP2), της Ύδρευσης (ΑΙ και ΑΙΙ), της άρδευσης (Α1, ΑΔ4 και ΑΔ6), το αντλιοστάσιο του Υγροτόπου, καθώς και το αντλιοστάσιο του ποταμού Πηνειού στη Λάρισα στον κόμβο Συκουρίου. Επίσης περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του Έργου Ασφάλειας του Ταμιευτήρα, οι εγκαταστάσεις του Έργου Εκβολής του συλλεκτήρα Σ3, τα θυροφράγματα Θ1Τ και Θ2Τ των αποστραγγιστικών τάφρων 1Τ και 2Τ αντίστοιχα, το θυρόφραγμα Θ4 (σήραγγα) στη θέση που καταλήγει η 1Τ, και τις 28 υδρογεωτρήσεις μεταξύ των οικισμών Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Τέλος στις δομές περιλαμβάνονται ο Εκθεσιακός Χώρος Καναλίων και το Πληροφοριακό Κέντρο Στεφανοβικείου καθώς και ο εξοπλισμός που αφορά το έργο (γραφείο παρακολούθησης ) του χώρου παρακολούθησης και επισκόπησης στο κτίριο των γραφείων.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα