Συνέδριο ACE για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αρχιτεκτονική

Στις 24 Νοεμβρίου 2022 διοργανώνεται από τo Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (ACE-Architects’ Council of Europe) συνέδριο με τον τίτλο «Architects for Innovation», δια ζώσης και διαδικτυακά, για να διερευνήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θέτει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στον τομέα και να εξετάσει πώς θα μπορούσε να αλλάξει την αρχιτεκτονική και την άσκηση του επαγγέλματος.

Βασισμένη σε πολύπλοκα προγράμματα υπολογιστών ικανά να προσομοιώνουν τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως η συλλογιστική και η μάθηση, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν παράγοντα που θα αλλάξει τα δεδομένα σε πολλούς οικονομικούς τομείς, μεταξύ άλλων στον κατασκευαστικό κλάδο και τον κτιριακό τομέα.

Ειδικότερα στον τομέα της αρχιτεκτονικής – έναν κλάδο που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των τεχνών, της τεχνολογίας, της οικονομίας και των κοινωνικών θεμάτων – η ΤΝ υπόσχεται αλλά και φοβίζει. Για ορισμένους, θα προσφέρει στους αρχιτέκτονες τα μέσα για να εξερευνήσουν νέα αισθητικά όρια, να εργαστούν πάνω σε αρχιτεκτονικές μορφές που ήταν προηγουμένως αδύνατο να επιτευχθούν, να προωθήσουν περαιτέρω προσομοιώσεις και συνδυασμούς σεναρίων. Για άλλους, προαναγγέλλει τον κίνδυνο εξαφάνισης του επαγγέλματος, υποβαθμιζόμενο από αυτόνομες μηχανές ικανές να παράγουν σχέδια .

Στο συνέδριο αυτό, το οποίο προορίζεται να τροφοδοτήσει μια μελέτη που έχει αναθέσει το ACE για το ίδιο ακριβώς θέμα, θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες της Τεχνητής Νοημοσύνης, αρχιτέκτονες και ερευνητές οι οποίοι θα:

  • Εξηγήσουν πώς αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο της ΤΝ στην άσκηση του επαγγέλματος,
  • Θα μοιραστούν εμπειρίες, καλές πρακτικές και καινοτόμες λύσεις,
  • Θα παρουσιάσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον του επαγγέλματος,
  • Θα μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με την πιθανή ρύθμιση της ΤΝ στον αρχιτεκτονικό τομέα.

Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο Maison des Associations Internationales (M.A.I.) και θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του ACE και μέσω του YouTube.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του ACE : https://www.ace-cae.eu/ , https://www.ace-cae.eu/fileadmin/user_upload/AI_conference_final_agenda.pdf

Εγγραφές για την παρακολούθηση : https://forms.gle/FxiZUUYECFQdcrNp6

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα