ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ EUROPA ΣΤΟ 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ «CRETE 2021»

Η Europa παρουσίασε το διαχειριστικό της σχέδιο αναφορικά με την διαχείριση των αποβλήτων της από την παραγωγική της διαδικασία στο “7ο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανικών και Επικίνδυνων αποβλήτων” που διοργανώθηκε στα Χανιά στις 27-30 Ιουλίου 2021. Το συνέδριο είχε σαν σκοπό να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές στην διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγική δραστηριότητα.

Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ συμμετείχε με παρουσίαση στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, με θέμα«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε..». Την παρουσίαση την πραγματοποίησε ο κ. Νικόλαος Φλώρος υπεύθυνος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε η διαχείριση των δύο (2) υγρών επικινδύνων αποβλήτων της βιομηχανικής της παραγωγής, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την Europa.

Η μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο Περιβάλλον επιτυγχάνεται, διότι το μεν πρώτο απόβλητο που προέρχεται από την Διέλαση, δίδεται εξ ολοκλήρου σε αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται σε πρώτη ύλη, καλύπτοντας βιομηχανικές και όχι μόνο ανάγκες, το δε δεύτερο, αφού αφαιρεθεί το νερό (το οποίο οδηγείται πίσω στην παραγωγή) με εξάτμιση, δίδεται σε  επίσης αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται και αυτό σε πρώτη ύλη για άλλη βιομηχανική χρήση.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί η  Europa για την εξάτμιση του αποβλήτου της λαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το φωτοβολταϊκό πάρκο,που έχει αναπτύξει η Europa εντός του εργοστασίου της.

Η μετατροπή των επικινδύνων αποβλήτων της, μέσω φυσικοχημικής επεξεργασίας σε πρώτες ύλες και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, που δεν συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά την Europa εταιρεία με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επιλογή της Europa στην διαχείριση των υγρών επικινδύνων αποβλήτων της, για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το στοιχείο εκείνο που διαφοροποιεί την εταιρεία από τις άλλες διελάσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αλουμινίου.

Το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «CRETE 2021» με αντικείμενο τη Διαχείριση Βιομηχανικών και Επικινδύνων Αποβλήτων διεξήχθη  στα Χανιά στις 27-30 Ιουλίου υπό τη διοργάνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού IWWG (International WasteWorking Group) κ. Ευάγγελου Γιδαράκου.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες, εκπρόσωποι δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση αποβλήτων, σε μια προσπάθεια διάδοσης της επιστημονικής έρευνας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, αναγνώρισης προβλημάτων και παροχής εξειδικευμένων λύσεων.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα