Στην Intrakat το αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του Ρέματος Ραφήνας

Σε υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε η Intrakat για την ανάληψη του έργου «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας και το δεύτερο σημαντικότερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής, στόχος του οποίου είναι η ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υψίστης σημασίας. Η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας θα διασφαλίσει την προστασία όχι μόνο των κατοίκων της Ραφήνας και των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ., και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος, με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα. Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα