Στην Intrakat η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Πάρου

Οριστικοποιήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η εργολαβία υπέρ της Intrakat στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη και εφόσον δεν ασκηθούν προδικαστικές προσφυγές, η διαδικασία θα προχωρήσει στην προσυμβατική περίοδο του διαγωνισμού, με στόχο η τελική σύμβαση να υπογραφεί εντός του 2022.

Η δημοπράτηση αφορά στο έργο ανάπτυξης νέων και βελτίωσης υφιστάμενων υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου, το οποίο πριν την πανδημία είχε ανοδική πορεία, ωστόσο αν και είχε υλοποιηθεί εργολαβία αναβάθμισης και κάποιες κτιριακές εργασίες, κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω αναβάθμιση λόγω αυξημένης κίνησης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 46,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 37,26 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης κατασκευής. Ουσιαστικά το έργο εφόσον ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, τότε μπορεί να ολοκληρωθεί την καλοκαιρινή περίοδο του 2025.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο μετά από την ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. 2014 – 2020».

Το έργο χρηματοδοτείται και από τις πιστώσεις του Π.Δ.Ε. και προβλέπει:
• Κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού μετά του απαιτούμενου εξοπλισμού (σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αγγελιών πτήσεων, σύστημα CUTE, λοιπό ηλεκτρονικό εξοπλισμός κ.λπ.), φυλάκιο ασφαλείας, μόνιμη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
• Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 90 μ. προς νότο και κατά 50 μ. προς βορρά, υδραυλικά έργα αποστράγγισης και Η/Μ εγκαταστάσεις (φωτοσήμανση κ.λπ.), επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης από 1.400 μ. σε 1.799 μ. διαμόρφωση ζωνών ασφαλείας και ζωνών RESA, εργασίες διαγράμμισης, σήμανσης και ασφάλισης.
• Κατασκευή νέου πύργου ελέγχου (Π.Ε.Α.) επιφάνειας 159 τ.μ. σε επαφή με το νέο κτίριο αεροσταθμού, μεταφορά υποδομών από τον υφιστάμενο στον νέο, μεταφορά σταθμού φωτοσήμανσης στο νέο κτίριο, αποξήλωση καμπίνας παλαιού πύργου ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού 563 τ.μ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα