Στην τελική ευθεία κατασκευές σχολικών κτηρίων σε Αιγάλεω και Αργυρούπολη

Προχωρά η διαδικασία μελέτης και κατασκευής του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αργυρούπολης, καθώς και των 11ου Δημοτικού και 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω.

Στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. υπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάθεσης εκπόνησης μελετών προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ και έχουν ως δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρη, τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο και Αιγάλεω Γ. Γκίκα, και εκπροσώπους των αναδόχων. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο προϊστάμενος της διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., όσο και οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ουσιαστική συνδρομή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά των στελεχών της Περιφέρειας, στην άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική.

Γ. Πατούλης: «Πάνω από 92 εκ. ευρώ διατέθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για σχολικές κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό»

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., ενώ τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 92 εκ. ευρώ έργα σχολικών κτιριακών υποδομών και εξοπλισμός σχολείων.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στην έδρα των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ για την υπογραφή δύο ακόμα συμβάσεων για πράξεις που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής. Πρόκειται για δύο μελέτες που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής στα τέλη του 2021 και συγκεκριμένα για:

-Την μελέτη του 11ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω προϋπολογισμού 470.000€ περίπου και

-Την μελέτη για το 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργυρούπολης προϋπολογισμού 955.000€ περίπου

Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής, κινήθηκαν τάχιστα έτσι ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις των δύο αυτών μελετών. Το  ΠΕΠ Αττικής έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, καθώς επίσης και από τα 15 εκ. € που έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

«Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής 1500 παιδιά μπήκαν σε καινούρια σχολεία τη νέα σχολική χρονιά»

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρης με αφορμή την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης εκπόνησης μελετών επισήμανε:  Είμαστε χαρούμενοι γιατί το χτύπημα του κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς, βρήκε 1.500 μαθητές και μαθήτριες σε καινούρια σχολεία, που κατασκευάστηκαν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού μας Κώστα Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δεκάδες νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. υπήρχαν και χθες.

Ακίνητη Περιουσία στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. υπήρχε και χθες. Απαλλοτριώσεις σε ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί σχολικοί χώροι. Περιφέρεια Αττικής υπήρχε και χθες. ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής υπήρχε και χθες. Σήμερα εμείς κάνουμε το καθήκον μας για τα νέα τα παιδιά, που είναι η δύναμη μας, το μέλλον μας. Υπογράφουμε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης σε δύο νέα σχολικά συγκροτήματα : το 11° 9θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και το 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργυρούπολης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Νέες, σύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες, που θα στεγάσουν 900 μαθητές και μαθήτριες. Συνεχίζουμε δυνατά ενισχύοντας τις δημόσιες υποδομές, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι  Γ. Γκίκας και Γ. Κωνσταντάτος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους επισημαίνοντας ότι σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία η επίλυση αιτημάτων τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν τόσο στη συνέπεια των στελεχών της ΚτΥπ, όσο και στη πολιτική βούληση του Γιώργου Πατούλη.

Την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση της ανέγερσης των σχολικών κτιρίων εξέφρασαν και οι αντιπεριφερειάρχες Δ. Νάνου και Α. Λεωτσάκος, επισημαίνοντας με τέτοιες πρωτοβουλίες ενδυναμώνει ότι το όραμα της διοίκησης της Περιφέρειας για η δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα