ΣΠΜΕ: Στις κάλπες στις 2 Απριλίου οι Πολιτικοί Μηχανικοί

Κάλπες προβλέπεται να λειτουργήσουν σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ και γενικά στις περιοχές όπου οι Πολιτικοί Μηχανικοί ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του ΣΠΜΕ.  Η ψηφοφορία θα γίνει παραδοσιακά (με φυσικές κάλπες), αλλά με ηλεκτρονικούς πλέον καταλόγους μελών. Οι ψηφοφόροι (ενεργοί και συνταξιούχοι) μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα βρίσκονται κατά την ημέρα των εκλογών. Τα μέλη της εφορευτικής θα ελέγχουν την εγγραφή του μέλους και την εξόφληση της συνδρομής των 6 ευρώ και στη συνέχεια θα σημειώνουν την ολοκλήρωση της ψήφισης στη σύγχρονη βάση δεδομένων μελών, η οποία θα βρίσκεται σε κοινή χρήση από όλα τα εκλογικά τμήματα. Προθεσμία εγγραφής νέων μελών: 23.03.2023.

Ο τρόπος εγγραφής νέων μελών είναι πλέον ηλεκτρονικός – μέσω της ιστοσελίδας  (https://www.spme.gr/account/signup/). Σε περίπτωση αμφιβολίας (αβεβαιότητας εγγραφής), μπορείτε να δοκιμάσετε εγγραφή νέου μέλους και αν είστε ήδη εγγεγραμμένος, θα εμφανισθεί σχετικό μήνυμα σφάλματος [«Προφίλ χρήστη με αυτό τον  Αριθμό μητρώου Τ.Ε.Ε. υπάρχει ήδη»].

Σε εναρμόνιση με την απόφαση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), την ίδια μέρα, Κυριακή 02 Απριλίου 2023, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα, θα διεξαχθούν παράλληλα στο κτίριο του ΤΕΕ / ΤΚΜ, Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη και οι εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης (Σ.Π.Μ.Θ.) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, μέλη του Συλλόγου είναι όλα τα μέλη (πολιτικοί μηχανικοί) οι οποίοι είναι μέλη του ΤΕΕ, με επαγγελματική έδρα τον Νομό Θεσσαλονίκης. Κάθε τακτικό μέλος θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές, εφόσον καταβάλει ως και την ημέρα των εκλογών κατά ελάχιστο το ποσό των πέντε ευρώ (5€) έναντι οφειλής προς το Σύλλογο. Τακτικά μέλη θεωρούνται όλα τα ενεργά μέλη τα οποία ασκούν το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού (όχι οι συνταξιούχοι για τον τοπικό σύλλογο) βάση του Καταστατικού του Συλλόγου.

«Η μαζική συμμετοχή όλων σε αυτές τις εκλογές κρίνεται επιτακτική, γιατί οι εξελίξεις στο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού είναι σημαντικές και ραγδαίες και μόνο μέσα από την εκλογική διαδικασία αποτυπώνεται η βούλησή του καθενός για την υπεράσπιση του κλάδου.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα