Σε φάση υλοποίησης περνά το έργο ανάπλασης στην Δ.Κ. Αντιμάχειας στη Κω

Το πρωί της Τετάρτης (7/12) στο Δημαρχείο Κω παρουσία του δημάρχου Κω, του Αντιδημάρχου Ιωάννη Καλλούδη αλλά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του Δήμου της Κω, με την εταιρεία που πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα το σημαντικό έργο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής αλλά και την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην Αγ. Τριάδα στην Αντιμάχεια.

Το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» σχεδιάστηκε με την υπ΄αριθμόν μελέτη 23/2020 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 210.000,00 € και τελικό κόστος 136.210,83€.

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση σε οικόπεδο μπροστά στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, εμβαδού 1.200 τ.μ., όπου θα κατεδαφιστούν, για να απελευθερώσουν την πλατεία, τα δυο υφιστάμενα κτίσματα (η ανενεργή βιβλιοθήκη και ισόγειο κτίριο Αγροτικού Συνεταιρισμού).

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών, με χαμηλά στοιχεία και διαδρομές που να προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η πλατεία θα χωριστεί σε τέσσερα επίπεδα που θα διαχωρίζονται με τοιχία και φράχτες πρασίνου, θα επικοινωνεί με διαδρόμους με στρώση βοτσαλωτό.

Ο χώρος στάθμευσης, σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από την πλατεία, θα ασφαλτοστρωθεί, θα δημιουργηθούν 20 θέσεις στάθμευσης και επιπλέον μία (01) θέση για στάθμευση ΑμεΑ ενώ θα συνδεθεί με πεζόδρομο πλάτους 1,5 μέτρου.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο πνοής που υλοποιεί ο Δήμος Κω, στα διοικητικά όρια μίας ακόμη δημοτικής Κοινότητας του νησιού, η ανάπλαση της οποίας συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα