Σε τροχιά υλοποίησης έργα 8 εκ ευρώ στη Μονεμβασιά

Ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στην περιοχή της Μονεμβασιάς τα οποία μπαίνουν σε φάση υλοποίησης με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη.

Οι υπογραφές έλαβαν χώρα στη Μονεμβασιά, στο σπίτι του μεγάλου Ελληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο, η μετατροπή του οποίου σε δημοτικό μουσείο είναι ένα από τα έργα που αφορούν οι πιο πάνω συμβάσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 8.016.500,40 ευρώ.

Τα έργα, ειδικότερα, αφορούν:

– στον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 980.540,40 ευρώ και το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Μονεμβασίας, ο ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

– στην διαμόρφωση σε δημοτικό μουσείο του σπιτιού του παγκοσμίως γνωστού Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Το έργο, με προϋπολογισμό 235.600, υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

– στην προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας και άλλα συνοδά έργα, όπως η διαμόρφωση δικτύου διαδρομών περιήγησης στην Ανω Πόλη και η αποκατάσταση της ανωδομής του τμήματος τείχους της Ανω Πόλης στη θέση άφιξης του αναβατορίου. Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέρχεται σε 6.800.360 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο έργο υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Εξ άλλου, στο πλαίσιο της σημερινή συνάντησης έγινε ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της προϋπολογισμού 101.537,40 ευρώμελέτης βελτίωσης της εθνικής οδού 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, στο τμήμα Γέφυρα Μονεμβασιάς – πύλη Κάστρου, την οποία χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η δαπάνη υλοποίησης του καθ’ εαυτού έργου προϋπολογισμού περί το 1 εκατομμύριο ευρώ θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Μονεμβασίας.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα