Πύργος: «Έπεσαν» οι υπογραφές για αντιπλημμυρικά και έργα επιδιόρθωσης κτιριακών φθορών

Τις συμβάσεις ακόμη δύο σημαντικών έργων που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, υπέγραψε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης 28/9.

Πρόκειται για το έργο «Παρεμβάσεις αντιμετώπισης πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Λατζοίου» προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και έργα επιδιόρθωσης φθορών στους παιδικούς σταθμούς Καράτουλα και Επιταλίου συνολικού προϋπολογισμού 75.000 ευρώ και για τα δύο κτίρια.

Παρόντες στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λατζοίου Νώντας Μπαρτζάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Κωνσταντίνος Βινατσέλας Ε.Δ.Ε.» Πέτρος Ασημακόπουλος.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο άκρως απαραίτητο διότι το επικλινές του εδάφους δημιουργεί πολλά προβλήματα κατολισθήσεων, κι έχουν προηγηθεί και οι πυρκαγιές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Η επιλογή του κατασκευαστή ήταν η καλύτερη και το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Η κοινότητα Λατζοίου, είναι από τις μεγαλύτερες στο Δήμο μας, έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, προβλήματα κατολισθήσεων και λειτουργώντας με κριτήριο δικαιοσύνης χρηματοδοτούμενα έργα που είναι πιο απαραίτητα. Μαζί με τα υπόλοιπα έργα που γίνονται στο πλαίσιο της εργολαβίας του 1,4 εκ. ευρώ, λύνονται πολλά προβλήματα που είχαν χρονίσει και οξύνθηκαν τον τελευταίο καιρό».

Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε και στην εικόνα των συνολικών έργων που πραγματοποιούνται στη Δ.Ε. Ωλένης αναφέροντας: «Στην Τ.Κ. Λατζοίου, τα προβλήματα ήταν χρόνια και δυσκόλευαν την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας στις περιούσιες τους. Όλα αυτά θα λυθούν σύντομα ενώ συνεχίζεται και πλέον έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Δ.Ε. Ωλένης το έργο του 1,4 εκ. ευρώ. Μικρά και μεγάλα έργα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς να υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια του Δήμου βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα