Προχωρά σε σύμβαση το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο 15 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προχωρά σε σύμβαση το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο 15 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο τμήμα του Πηνειού από τη γέφυρα Τρικάλων-Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα Κουτσόχερου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019 – Αντιπλημμυρική προστασία – Ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό».

Μετά την ανάδειξη του αναδόχου προχωρά η διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο που οδηγεί στην συμβασιοποίηση του έργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές των Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, διευθετεί και καθαρίζει ποταμούς και ρέματα, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα