Προσωρινός Μειοδότης για την Αναβάθμιση του Προβλήτα Λιμένα Ιτέας

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ΑΔΑ: Ψ05ΥΛΗ-2Τ4 ανακηρύσσει προσωρινό μειοδότη την εργοληπτική επιχείρηση «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΙΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.)» με ποσοστό τεκμαρτής έκπτωσης 17,24% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Στόχος του έργου είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 1.Κατασκευή γεφυρώματος επί πασσάλων για τη δημιουργία νέου μετώπου παραβολής.
  • 2.Κατασκευή νησίδας επί πασσάλων σε απόσταση 30μ. από το νότιο άκρο του γεφυρώματος.
  • 3.Κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας για την επικοινωνία της νησίδας με το γεφύρωμα.
  • 4.Κατασκευή πλωτού ναύδετου, το οποίο θα αγκυρωθεί σε τεχνητούς ογκόλιθους.
  • 5.Εκσκαφή του πυθμένα για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους στην περιοχή του μετώπου παραβολής και του χώρου ελιγμών των πλοίων.

Με την ανάρτηση της απόφασης ο Ανιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Δελμούζος δήλωσε: «Με την δημοπράτηση του έργου βγάζουμε την Ιτέα από την εποχή του χαλκού και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι και πόλος έλξης τουρισμού».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα