Προσεχώς ‘Εργο Ανάπλασης Μεγάλου Χωριού και Λιβαδίων στην Τήλο

Προ των πυλών βρίσκεται έργο, που πρόκειται να εκτελεστεί στο νησί της Τήλου. Αφορά τις Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς Μεγάλου Χωριού και Λιβαδίων της Ν.Τήλου. Το έργο έχει χρηματοδότηση από το ειδικό αναπτυξιακό Νοτίου Αιγαίου και ο προϋπολογισμός του με την έκπτωση είναι 470.000.000€. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “ΤΕΚΤΕΡ Ε.Ε”, με έδρα τη Ρόδο.

Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των πλακών καρύστου στον κεντρικό δρόμο του Μεγάλου Χωριού, ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκονταν παλαιότερα οι κοινόχρηστες τουαλέτες (στα μαγαζιά) και η μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και θερινού σινεμά, επισκευή της πέργολας και ηλεκτρικού εξοπλισμού και τέλος θα τοποθετηθούν παγκάκια.

Στον οικισμό Λιβαδιων, συνέχιση στον πλακόστρωτο πεζόδρομο από το κτήριο που στεγάζεται η Τράπεζα μέχρι πίσω από το Λιμεναρχείο με ταυτόχρονη στήριξη του δρόμου, δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο μια δεύτερη είσοδο προς το συνεκτικό κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού, από το λιμάνι μας μέχρι την όμορφη παραδοσιακή σκάλα που οδηγεί στο μονοπάτι του Μικρού Χωριού η οποία και θα επισκευαστεί!
Πλάκες θα τοποθετηθούν και σε σημεία πέριξ της παραδοσιακής σκάλας.
Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα και έχει συνολικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 10 μηνών.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Τήλου αναφέρει: «Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά με πρόγραμμα και στόχους για την ανάπτυξη του νησιού μας.
Η μιζέρια, τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τα λόγια εντυπωσιασμού, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Το γεγονός της μη σύμφωνης γνώμης των παριστάμενων μελών της αντιπολίτευσης για χρηματοδοτούμενο έργο, θα το κρίνει ο λαός οσονούπω», καταλήγει η ανακοίνωση της δημάρχου κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα