Προσεχώς δυο έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, όπου μαζί με τις τοπικές αρχές και τοπικούς βουλευτές, παρουσίασε στις τοπικές κοινωνίες δυο πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Πιο συγκεκριμένα στις 3/5 το πρωί στις Πετριές και στους Αγίους Αποστόλους στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο, το έργο της αποχέτευσης των δυο οικισμών που παρουσιάζουν σημαντική τουριστική προοπτική. Το έργο προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης για τις Πετριές και τους Αγίους Αποστόλους.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, στην Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας παρουσιάστηκε από τη Δήμαρχο, Αθανασία Στιβακτή και το Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Γραφάκο, το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην Τιθορέα και των ιδιωτικών συνδέσεων στην Κάτω Τιθορέα, ένα έργο που θα πιστοποιήσει ότι ο οικισμός είναι σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ένα έργο που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2025.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξασφάλισαν κοινοτικούς πόρους ύψους 32 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους οποίους χρηματοδοτούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Μέρος των παρεμβάσεων αυτών είναι και έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο με αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα