Προς δημοπράτηση η μελέτη σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον ΒΟΑΚ

Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμο Ρεθύμνης και τους Προέδρους των οικισμών του Δυτικού Ρεθύμνου (περιοχή Καμπανού) πραγματοποιήθηκε στις 28/12 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με αφορμή την δημοπράτηση από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης της Μελέτης Οδού  Σύνδεσης Οικισμών  Δυτικού Ρεθύμνου με  Β.Ο.Α.Κ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, κ. Νίκος Αγριμάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ.  Άγγελος Μαλάς,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Χνάρης,  οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δυτικού Ρεθύμνου (περιοχής Καμπανού), η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης κα Ελένη Ρανουτσάκη και στελέχη της Υπηρεσίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά:

Α) Με το έργο προϋπολογισμού 1.500.000 Ευρώ, που αφορά στην Παλαιά Εθνική Οδό, δυτικά του Ρεθύμνου μέχρι τα όρια του Νομού Χανίων, το οποίο εκτελείται από την Π.Ε. Ρεθύμνης και αφορά σε συντήρηση του οδικού δικτύου, κατασκευή τεχνικών κ.α

Β)  Με την δημοπράτηση της Μελέτης Οδού Σύνδεσης Οικισμών Δυτικού Ρεθύμνου με Β.Ο.Α.Κ.», προϋπολογισμού 1.200.000 €.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθυμνης ανταποκρινόμενη στις ανάγκες αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε Ρεθύμνου προγραμματίζει την δημοπράτηση της εν λόγω  μελέτης, με απώτερο σκοπό την κατασκευή μιας  νέας οδού, ώστε να υπάρχει ασφαλής και άμεση πρόσβαση προς τον ΒΟΑΚ  με όλους τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του «Καμπανού».

Με την υλοποίηση της προτεινόμενης μελέτης, θα υπάρξει ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και η σχεδιαζόμενη διασύνδεση με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, βελτίωση στην διακίνηση αγροτικών προϊόντων προς τον ΒΟΑΚ, συγκράτηση του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή, βελτίωση της διακίνησης του ήδη έντονου τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αύξηση της οδικής ασφάλειας για την πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή και αποτελεσματική διευθέτηση της τοπικής και υπεραστικής κυκλοφορίας.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα