Προκήρυξη της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα στο φράγμα Ασωπού

Στην προκήρυξη της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα στο φράγμα Ασωπού, στην Κορινθία, με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, έχει προβεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, στην διάρκεια σύσκεψης στην Π.Ε. Κορινθίας για θέματα του πρωτογενή τομέα, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην ίδια σύσκεψη -στην οποία συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί έρευνας και καινοτομίας Χρίστος Δήμας και χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και δήμαρχοι της  Κορινθίας- ο υπουργός γνωστοποίησε παράλληλα, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις της 21ης Αυγούστου, ότι αναμένονται τα πορίσματα από τις αυτοψίες των γεωπόνων.

Μόλις εκδοθούν, συνέχισε, θα πληρωθούν άμεσα όσες από τις καταστροφές εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ όσον αφορά στις καταστροφές από καύσωνες -που δεν εντάσσονται στον εν λόγω Κανονισμό- δήλωσε πως διερευνώνται τρόποι προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να παράσχει και φέτος στήριξη στους σταφιδοπαραγωγούς, προειδοποίησε ωστόσο ότι υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα προγράμματα de minimis.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα