Πριν τα Χριστούγεννα η δημοπρασία τριών ισόπεδων κόμβων στην Κορινθία

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην διασταύρωση των Αθικίων με την παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους.

«Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κόμβο Γκα, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης εκφράζοντας ικανοποίηση για το σύντομο χρόνο που απαιτήθηκε για το εν λόγω έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια με δαπάνη 212.693,81 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του, τόνισε ακόμα ότι πριν τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλοι τρεις κόμβοι στην Κορινθία – δύο στην παλαιά εθνική οδό μέχρι το Λέχαιο και ο τρίτος έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Η συνολική δαπάνη για τα εν λόγω έργα ανέρχεται σε περίπου 5 εκ ευρώ, πίστωση που προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημείωσε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα υπογραφεί στο Κρυονέρι, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του εκεί αστεροσκοπείου, με προϋπολογισμό 4,3 εκ ευρώ. «Αφήνουμε ως περιφερειακή Αρχή χειροπιαστό έργο στην Κορινθία. Στον κόσμο πρέπει να λέμε πώς διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα και τι αποτελέσματα φέρνει αυτή η διαχείριση» τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας στην μελέτη του οποίου βασίστηκε το πιο πάνω έργο.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα