«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ξεμπλοκάρει τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία “MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED” του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ.

Η Ολομέλεια του δικαστηρίου δημοσίευσε σήμερα δύο σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες έκρινε ότι είναι αναρμόδιο το ΣτΕ να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του δήμου Χαϊδαρίου και της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» (ΕΤΑΔ) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Η υπόθεση έφτασε στην Ολομέλεια του ΣτΕ και σήμερα κρίθηκε ότι η διαφορά που προέκυψε είναι ιδιωτικού δικαίου και άρα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου, απέρριψε την αίτηση του δήμου Χαϊδαρίου, κατά της ΕΤΑΔ, με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση:

α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ ΑΕ για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως (ακίνητο 350.745 τ.μ.) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία “MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED”, με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα