Πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα Αλιάκμονα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα του βορείου κλάδου του ποταμού Αλιάκμονα – η μεγαλύτερη γέφυρα στον άξονα ΠΑΘΕ – παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή, του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γεωργίου Καραγιάννη και εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της ΑΒΑΞ που κατασκεύασε το έργο.

Στη μήκους περίπου 600 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου ο φορέας με νέο ελαφρύτερο σύμμικτο φορέα, ενισχύθηκαν τα υφιστάμενα βάθρα, ενώ κατασκευάστηκαν επιπλέον 6 νέα μεσόβαθρα και 2 ακρόβαθρα προκειμένου να είναι λειτουργική και ασφαλής για πολλά χρόνια ακόμη.

Μέριμνα υπήρξε και για την απομάκρυνση και διαχείριση όλων των καθαιρούμενων στοιχείων της γέφυρας, προκειμένου να μην προκληθεί η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση του ποταμού Αλιάκμονα.

Οι εργασίες ενίσχυσης κι ανακατασκευής της γέφυρας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2020, με προϋπολογισμό €26.600.000 (συν ΦΠΑ) και ολοκληρώθηκαν σε 27 μήνες, εντός χρονοδιαγράμματος.

Το έργο περιλαμβάνεται στο συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης 96 παλαιών γεφυρών σε όλη τη χώρα, που άρχισε το 2019.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα