Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται νέα έργα και δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «CLLD/LEADER του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014- 2020»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται νέα έργα και δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «CLLD/LEADER του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014- 2020», του τοπικού προγράμματος της ΟΤΔ: «Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε».

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες πράξεις:

  • «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Δ.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ» με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 600.000€.
  • «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΙΔΗΨΟΥ» με δικαιούχο την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΔΗΨΟΥ και με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 153.406,88€.
  • «ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΟΣ – Τ.Κ. ΒΑΘΕΩΣ» με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 105.251,20 €.
  • «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΟΥ» με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 61.899,15€.
  • «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ» με δικαιούχο την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και με εγκεκριμένο συνολικό 96.673,33€

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μέσω της Αναπτυξιακής Εύβοιας καταφέραμε να εντάξουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και να χρηματοδοτήσουμε μια σειρά έργων και δράσεων»

Πρόκειται για έργα, τα οποία αποζητούν χρόνια οι τοπικές κοινωνίες, όπως

  • η αποκατάσταση της Οικίας Παπαφράγκα στο Βασιλικό,
  • η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Αιδηψού και φυσικά
  • η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στη Νέα Αρτάκη

«Η εξασφάλιση χρηματοδότησης γι’ αυτά τα τόσο σημαντικά έργα, είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και καλής συνεργασίας». Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας δήλωσε: «Σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την Εύβοια»

Συνεχίζουμε με νέες προσκλήσεις για το πρόγραμμα «Αλιεία – Θάλασσα», το οποίο δεν αφορά μόνο επαγγελματίες αλιείς. Είμαστε εδώ να ενημερώσουμε όσους επαγγελματίες επιθυμούν να επενδύσουν στον Τουρισμό, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα